søndag 21. februar 2016

Mons Kallentoft: Til jord skal du bli

Til jord skal du bli

Det blir noen korte omtaler av noen bøker nå, da jeg har lest mange bøker mens jeg var i utlandet, og har ikke notert underveis.
Denne boka er en typisk Kallenfors-krim. Politietterforsker Malin Fors har enda en gang fått en sak på bordet, der det kjempes med klokka for å innhente morderen.
En tidlig maimorgen blir en ung mann funnet død ved bredden av Göta kanal. Han er naken, og kroppen bærer ikke preg av spor etter vold. Ingen har sett eller øst noe, åstedet er preget av stillhet.
Det viser seg at den døde er Peder Åkelund, en tidligere sverigedemokrat som har blitt kastet ut av partiet for sine rasistiske uttalelser. Så forsvinner en ung jente, Nadja Lundin, og politiet ser på de to sakene som en felles sak. Men hvorfor? Hva har skjedd? Er Nadja fortsatt i live?

Mens Malin Fors er tungt inna i saka, får hun beskjed om at hennes datter, som arbeider med bistandsarbeid i utlandet, er forsvunnet. I tillegg til den tøffe saka, der morderen leker med politiet,  er Malin livredd for hva som skjer med datteren. Nå kommer behovet for Tequila og øl tilbake, noe som tidligere har vært et problem for henne.

Mons Kallentoff skriver på en spesiell måte, i nåtid hele tiden. Dette gjør bøkene hans svært nervepirrende og uhyggelige, Leseren er midt inne i handlingen hele tiden. En handlingsmettet og svært spennende krim.


Kagge forlag
2015
329 sider
Oversatt av Kurt Hanssen
Lest som eBokBib

5 kommentarer:

 1. Denne har jeg ikke fått med meg at har kommet ut. Jeg leste Zack som kom på norsk i 2015, og tenkte at det var den eneste fra denne forfatteren dette året. Så feil kan man ta, jeg må spore opp denne også. Takk for tipset Åslaug!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tilfeldigheter rår når jeg leter etter bøker på eBokBib. Plukker de som ser interesante ut, og havnet med denne pluss noen til da vi var på Tenerife.

   Slett
 2. Takk for omtale.
  Eg har to Kallentoftbøker liggande på vent. Trur
  dette er ei av dei.
  Har lese fleire av dei og lika dei, sjølv om
  dei er ganske harde i handlinga til tider.
  Velkoma heim frå tur forresten :)
  Ha ei fin ny veke, kaldare enn du har vore vant med i det siste.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Fin avkobling frå vinteren, men godt å være heime også!

   Slett
 3. Det er ofte tilfeldighetene som rår for meg og når jeg velger bøker på eBokBib. Men av og til er jeg lykkelig over å finne noe som det er lang kø på hvis du skulle lånt den som papirbok.
  Jeg har ikke helt fått det til med Kallentoft. Men jeg har bare prøvd meg på en bok, så jeg burde nok prøve en til :-)

  SvarSlett