fredag 25. mars 2016

Nele Neuhaus: Snøhvit må døSnøhvit må dø

Tysk krim er ikke hverdagskost hos meg. så dette var en bra opplevelse.  Vi er i Tyskland i november 2008. Tobias er nettopp sluppet ut fra fengsel, etter å ha sittet inne 11 år for drap på to jenter.  Han vet ikke helt om han var skyldig den gang, da han han hadde blackout og husker dermed ingenting. Ingen fellende bevis forelå, men mange indisier og vitneforklaringer førte ham i fengsel. Når han nå kommer hjem, møter han stor mistro og motvilje i den lille landsbyen. Foreldrene har gått fra hveramdre, og hjemmet er blitt en ruin, da faren ikke har krefter til å holde noe vedlike. LIke etter at Tobias kommer hjem, blir hans mor forsøkt drept. Det er bare den gamle venninnen Nadja som bryr seg om ham. Hun vokste opp sammen med ham som en lillesøster. Og snart møter han Amelie, en nyinnflyttet 17 år gammel goth-punker fra Berlin. Hun har også tro på ham. 

Politietterforskerne Pia Kirchhoff og Oliver von Bodenstein får en en sak å etterforske, da det blir funnet en ung jente som har ligget nedgravd i mer enn ti år. Og Pia får mistanke om at den gamle drapssaka ikke var så enkel som antatt.

I denne fascinerende krimen får vi det meste av hva vi kan ønske oss. Her møter vi  en greve, en tv-stjerne, en minister, en forretnigsmann som styrer alt i landsbyen og en vakker lege med stor innflytelse. Ikke alle i staben på politikammeret er like trofaste, likeså finnes utroskap på andre plan. Løsningene ligger ikke oppe i dagen, her er det mange krumspring før vi får avklart både gammel og ny sak.


Nele Neuhaus var ukjent for meg til nå, og det viser seg at hun har skrevet flere bøker om de to etterforskerne før. Men dette er første boka som er oversatt til norsk. Jeg ønsker mer av denne typen krim, og håper på flere oversettelser.
Tine har også lest boka:

Gyldendal
2016
434 sider
Oversatt av Elisabeth Beanca Halvorsen
Bokmål
Omslagsdesign Monique Gelissen

1 kommentar:

  1. Så kjekt at du også har lest denne, og at du likte den så godt. Jeg tenkte som deg at det var kjekt med "vanlig" krim fra Tyskland, og ikke bare krigsskildringer. Gleder meg til neste oversettelse, håper det ikke blir så lenge til :)

    SvarSlett