søndag 27. mars 2016

Unni LIndell: Mirn mor har en saks i ryggen (krimnoveller)

Min mor har en saks i ryggen - Unni Lindell

Denne boka fikk jeg til jul, men la den til sides for å ha den som påskekrim. Greit med en novelle nå og da, når huset er fult av påskegjester. Boka består av 19 noveller, og som vanlig er det både spennende og grøssende lesning. Hørte nettopp Unni Lindell i Dagsrevyen i kveld fortelle om hvor mørkredd hun er. Ja, det kan jeg skjønne! En blir jo redd av å lese også, så hun klarer å formidle skrekken sin. Fortellingene handler om forbrytere og offer, og det er ofte en overraskende slutt. Istedet for å gå inn på hver novelle, nevner jeg bare at de handler om hverdagsmennesker, voksne og barn, men ikke akkurat i hverdagssituasjoner. Der vi tror det er harmoni og trygghet, sniker uhyggelige undertoner seg inn, og både mord og vold kan bli resultatet. Akkurat slik en krimnovelle skal være.
Anbefaler boka!

Som den allsidige forfatteren Unni Lindell er, med krim og barnebøker hand i hand, legger jeg ved dette bildet av henne, flott laget av tegneren Steffen Kværneland. Tøft, hva?


Forfatter Unni Lindell kommer med to nye bøker i høst. Her står hun foran portrettet av seg selv som Steffen Kværnland har tegnet.


Aschehoug
2015
335 sider
19 noveller
Bokmål


2 kommentarer:

  1. Veldig stilig bilde - OG, så ble jeg fullstendig solgt på novellesamlingen. Det var en tittel som traff meg midt i kjøpe-genet. Min mor har en saks i ryggen er nå innkjøpt til Kindle. Takk for tipset :-)

    SvarSlett
  2. Spennande! Eg har lest alle krimbøkene om Cato Isaksen, og har faktisk tenkt på denne samlinga fleire gonger. Takk for tipset!

    SvarSlett