søndag 17. april 2016

En smakebit på søndag. Oppvekstroman.


 Ny søndag og nye smakebiter fra bøker vi skal lese, leser eller har lest. Mari har mange smakebiter her

Min smakebit er et utdrag fra mitt blogginnlegg om denne boka. Den er verdt å bli påmint om. Sitat fra boka har jeg ikke.
Dette er første romanen til Maria Sand. Jeg fant den tifeldigvis på eBokBib, og er glad for at jeg har fått med meg enda en roman som handler om oppvekst i Norge. Denne gangen på 90-tallet. Det er en roman som handler om flere faser i livet til hovedpersonen. Fra det sårbare barnet, den destruktive og frustrerte ungdommen og til den moren som kjemper for sin datter. Her er det mye skyld, samvittighet og svik.

Det begynner med at åtteårige Alva, som bor på Majorstuen i Oslo, blir mobbet på skolen. Hun blir mye plaget fysisk, men blir også utstøtt av de andre. Den enste som hun kan leke med er en jente i klassen som sjøl er litt uyenfor, men hun trekker seg alltid unna når Alva blir mobbet. De to leker ofte i Frognerparken, og her skjer det en dag en ulykke, og venninnen blir borte.  Da Alvas forleldre blir skilt, flytter moren til Bærum, der Alva begynner på ungdomsskolen. Her møter hun et tøft ungdomsmiljø, og Alva går rett inn i dette. Røyking, drikking, festing og sex blir vanlig fritidsaktivitet.
Så blir Alva voksen, og hun sliter fremdeles med hendinger fra barndommen. Men så møter hun Martin, som oppfyller mye av det hun lengter etter, trygghet og nærhet. Men dette varer ikke, hun krever for mye av han,, og han går. Men da har de fått datteren Runa, som nå blir den som skal gi henne den ømheten og nærheten hun higer etter.

8 kommentarer:

 1. utvecklingsromaner är ofta intressanta. tack för tipset!

  SvarSlett
 2. Tack för smakbiten. Låter som en stark bok som kan beröra.

  SvarSlett
 3. Verkar vara en gripande bok. Tack för smakbiten!

  SvarSlett
 4. Tack för smakbit! Den här författaren känner jag inte till.

  SvarSlett