søndag 28. august 2016

Lucinda Riley: Engletreet Engletreet omslag

Dette er enda en bok av Lucinda Riley som ble skrevet for mange år sden, men som hun har "pusset" på og gir ut nå. Ikke dumt - for nå er hun blitt bestselgerdronning!

Handlingen er lagt til Wales, dit  Greta Marchmont vender tilbake til  til herskapshuset Marchmont Hall. som ligger idyllisk til mellom de snødekte fjellene i Wales. Hun har mistet hukommslen etter en bilulukke, og husker ikke noe fra tiden før dette skjedde. Men på en tur i området rundt herregården, oppdager hun en grav, og på gravstedet står navnet til en liten gutt, sønnen hennes. Greta er i sjokk, men begynner så og nøste opp tråder fra fortida. Dette er ikke bare lett, for det er mange sterke hendelser i familien hennes. Etter hvert tar historien for seg livet til tre personer i tre forskjellige generasjoner. Det er Greta, hennes datter Cheska og barnebarnet Ava.

Dette er en vakker historie om tapt kjærlighet, og om hvordan en  vanskelig og traumatisk barndom kan sette spor i voksen alder. Det handler om hvordan relasjoner mellom mennesker også påvirkes av tidligere traumer. Vi opplever sterke generasjonskonflikter, dramatiske hendelser og fascinerende mennesker. Historien veksler mellom fortid og nåtid, mellom Wales og London. Og som vanlig klarer Lucinda Riley å gi oss spenning og overraskelser hele veien. God underholdning.


Cappelen Damm
2015
544 sider
Oversatt av Benedicta Windt-Val
Bokmål
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Så fint å høre at du likte den, jeg har nemlig fått den av en elev med beskjed om at den må leses. Den har bare blitt liggende siden coveret ser så ukebladsktig ut. Da ser jeg at den bør leses.

    SvarSlett
  2. Jeg har lagt merke til at det hagler med bøker fra denne forfatteren, så det er oppussing hun driver med. Helt greit det, for hun skriver jo så bra at lesere er det nok av. Denne er vel en av de få jeg ikke har lest :)

    SvarSlett