torsdag 4. august 2016

Michelle Gagnon: Ingen vil savne deg.
Brukte eBokBib på ferie, da det er så enkelt og lettvint. Og på søken etter ny bok fant jeg denne. Forfatteren Michelle Gagnon skriver bestselgerthrillere som er blitt publisert i mange land. Jeg anser denne som en ungdomsthriller. Dette er første bok i en trilogi. Den handler om Noa på seksten år, som etter at foreldrene døde har vært offer for systemet, og havnet i vanskelige situasjoner som blant anna har ført til ungdomsfengsel. Hun har gode datakunnskaper og er ekspert på hacking. Hun våkner opp på et bord i en tom lagerbygning med intravenøst drypp i armen. Hun husker ikke hva som har skjedd med henne, men klarer å rømme på mirakuløst vis. Samtidig blir vi kjent med Peter, en attenåring med velstående foreldre. Han har mistet en bror som fikk den dødelige sykdommen PEMA. Han leder en hackerallianse, noe som blant anna fører til at han kommer bort i lyssky affærer. Utenom å være i søkelyset til en skruppeløs organisasjon har Peter og Noa en ting til felles, de er hackere, og de blir knyttet sammen da de blir truet og forfulgt. De må flykte fra mange farer for å holde seg i live. 

Noa er en ung utgave av Lisbeth Salander. En ungdom med oppvekst uten nærhet og kjærlighet, med store evner innenfor data. Disse kunnskapene fører begge inn i farlige situasjoner, men begge har en egen evne til å komme seg videre. Forfatteren ønsker også å sette fokus på fosteromsorgsystemet i USA. Samfunnet svikter mange barn, men private organisasjoner har tatt ansvar for å hjelpe disse barna.

En skikkelig spennende thriller. Handlingsmettet med rask og heftig utvikling . Full fart hele tiden. Men historien ender så uavsluttet at leseren må lese resten av trilogien for å finne ut hvordan det går med Noa og Peter. Ser gjerne for meg en filmatisert utgave av trilogien. Og for alt jeg vet planlegges den allerede?

Gyldendal
2014
338 sider
Oversatt av Rune R.Moen
Bokmål


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar