mandag 5. september 2016

Simona Ahrnsted: Bare én hemmelighet

Bare én hemmelighet av Simona Ahrnstedt (Innbundet)

Dette er en het beretning om sterke kvinner, brennende lidenskap og hemmelighetene vi alle skjuler. Slik Simona Ahrnsted virkelig kan det.

Hovedpersonen er den tretti år gamle feltlegen Isobel Sørensen, en svært dyktig lege som arbeider i den veldedige organisasjonene Medpax. Hun har arbeidet i Tchad, sett mye elendighet, og har evnen til å holde hodet kaldt, uansett katastrofesituasjoner. 
Alexander De la Grip, som er yngste sønn i en av Sveriges mest innflytelsesrike adelsfamilier, er en vakker kvinnebedårer som legger ned kvinner uten skrupler. De to møtes, da Isobel må kontakte Alexander i forretningsøyemed. Medpax trenger pengestøtte. Han bestemmer seg der og da for at denne vakre kvinnen skal han erobre. Men det oppstår en gjensidig tiltrekning mellom de to, og etter hvert må de begge revurdere noen etablerte sannheter.

Dette er en het, sterk og romantisk historie, Samtidig som at det er en klassisk historie om den rike, populære overklassemannen, og den hardt arbeidende og velykkede legen, så er det også en roman om moral og etikk, om rasisme, medmenneskelighet og viljen til å tilgi.   

Alexander er en playboy, utad en skikkelig drittsekk. Men innenfor det ytre skallet finnes en annen. Han har et hjerte av gull, er smart, lojal, feminist. Isobel er fokusert på det hun brenner for. Hun er tilstede der det trengs og er en sterk kvinne. Men under det ytre skjules det en vanlig kvinne med samme behov som oss alle andre,

Jeg syns Simona Ahrnsted skriver kjærlighetsromaner slik de skal skrives. Både i de historiske romanene hennes og de to siste, fra moderne tid, skaper hun levende karakterer, som du kommer godt innpå. Det er hete sexscener i romanene hennes, og i denne romanen kanskje ekstra mye. De ber ikke om unnskyldning for noe. Men de er ikke plassert der tilfeldig for å krydre, de er er derimot en viktig del av handlingen og hjelper karakterene til å finne seg sjøl og hverandre. 

Vigmostad Bjørke
2016
604 sider
Oversatt av Hege Frydenlund
Bokmål
Lesereksemplar fra forlaget

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar