tirsdag 15. november 2016

Lucinda Riley: Helenas hemmelighet


For tjuefire år siden var den tidligere danseren Helena Cook på Kypros, i gudfaren Angus sitt nydelige sommerhus Pandora. Her opplevde hun en hektisk sommerforelskelse. Nå har hun arvet Pandora, og vender tilbake til øya, sammen med familien, mannen William og sønnen Alex. I møtet med sin ungdomskjæreste, kommer minner tilbake, og flere hendelser fører til at en hemmelighet fra fortiden vil rokke ved idyllen. Helena føler at Pandoras eske, i følge mytologien, vil slippe ut onde og vanskelige hemmeligheter. 

Sønnen Alex på tretten år, er en svært begavet gutt, og dagbokskriving er hans største hobby. Han er svært følsom, og fanger opp det meste i omgivelsene og det som skjer mellom de ulike menneskene, familie og venner. Han er desperat etter å få vite hvem hans far er, da han vet at William er far til de to yngre søsknene, og at Helena hadde han fra et tidligere forhold. Det er hans dagboknotater som blir den røde tråden i romanen.

Sammen med familien ankommer venner, og etter hvert fylles de vakre huset med latter og fest. Men under overflata bygges det opp en ubehagelig følelse av at noe snart vil forstyrre idyllen.

Her er det mye lidenskap, drama og kjærlighet. Dette er akkurat slik Lucinda Riley skriver romanene sine. Hun fletter inn idylliske beskrivelser av Pandora, med hagen, blomstene, svømmebassenget, terrassen og utsikten over havet. Og hun klarer å gjøre menneskene ekte. Dette er også en historie om hvordan mennesker kjemper for å holde hodet over vann når skyld og svik kommer i mellom dem. Om hvordan løgner og fortielse skaper splid mellom de mest sammenknyttede familier. Lucinda Riley skriver lett og enkelt, uten klisjeer. Jeg liker å lese bøkene hennes, og syns det er godt å slappe av med disse romanene innimellom mer seriøs skjønnlitteratur og kriminalromaner. 

tine og heartart har også blogget om boka.

Cappelen Damm
2016
475 sider
Bokmål 
Leseeksemplar

1 kommentar:

  1. Takk for link Åslaug, som du vet var jeg ikke så imponert over denne, hun kan jo så mye bedre.

    SvarSlett