lørdag 10. desember 2016

Nikolaj Frobenius: Alle mine demoner

Her finner vi et knippe noveller som ved første øyekast virker hverdagslige, men når en leser dem lurer en virkelig på hva som skjer. Menneskene er tilsynelatende normale, men med skjulte følelser og egenskaper. Menneskets skyggesider og skavanker kommer for dagen, noe som er både ubehagelig og nifst. 

Her er skiløperen som innrømmer drap, men lever godt videre. Her er naboene som krangler slik at det går på nervene løs. Her møter vi sønnen som sitter ved farens dødsleie, i Brasil. Her møter vi rusmisbrukere med grusomme hallusinasjoner. En sterk novelle om en alenefar fra Syria som sliter med å integreres i det nye hjemlandet. Novellen om det nye dødelige viruset som får sovesyken til å bli verdensnomfattende - eller? Forfatteren gir oss mange skremmende tanker og fantasier gjennom disse. Ikke lett å legge fra seg, trass i ubehaget.

Frobenius skriver så enkelt og stilsikkert, og personene er, om de er "snille" eller "slemme", så ekte og virkelige at en tror på dem. Brutalt og følsomt. En novellesamling jeg anbefaler på det varmeste. 
beatheastridtereseanita og tine har også blogget om denne boka. 

Gyldendal
2016
198 sider
Bokmål

Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Ja, disse var bra! De fleste av dem i alle fall. En spennende samling. Takk for link.:)

    SvarSlett