lørdag 7. januar 2017

Sylvelin Vatle: Den 13.engelen (krim)

Den 13. engelen

Presten Peter Winston er ny i bygda, og er på vei til en alvorlig syk kvinne, som har uttrykt ønske om at han skal komme. Det er en en mørk og stormfull natt, og han skal til fjells til et avsidesliggende småbruk. Foran han kjører en sykepleier, som også er tilkalt. Veien er nærmest ikke kjørbar, og snart går et jordras som stenger veien bak dem. Omsider framme, møter han en svært syk kvinne, Martha, som lider av afasi og ikke klarer å uttrykke seg, men han aner at hun snakker om et drap. Så dør hun.
Da veien er stengt, blir sykepleieren, som heter Linda, og Peter boende i den avdødes kårbolig, da det i hovedhuset er kommet slektninger som har tatt seg til rette. Det viser seg nemlig at en ny odelslov snart trår i kraft, og dette kan føre til at Martha blir sittende med gården, og hun har ingen arvinger. Dette er det familiemedlemmer som reagerer sterkt på. 

Peter og Linda aner at noe ikke er bra på gården, og det avsløres etter hvert mange mørke hemmeligheter, også med tilknytning til hovedpersonene. Dette er en intrikat og spennende krim, som jeg slukte i et jafs. Jeg liker slike historier, der alt skjer nærmest i lukket rom. Jeg liker også godt hvordan forfatteren beskriver personene, for de blir troverdige, med sine gode og mindre dårlige sider. En litt annerledes krim, noe jeg har sansen for.

Commentum forlag
2016
281 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar