torsdag 12. januar 2017

Øystein Wiik: Dødelig applaus (krim)


Det har vært skrevet flere bøker fra operaverdenen. som utad er glamorøs og prektig, men som så ofte finnes det en bakside som kan tilsi noe annet. I denne kriminalromanen møter vi iallefall mye snusk, pengebegjær, lidenskap og kriminalitet.

Den store tenoren James Medina, blir skutt i halsen mens han står på scenen, og da det utløses brann, blir det et inferno i Operahuset. Mange mennesker dør i kaoset som følger.  Hvem står bak en slik ugjerning? Er noen ute etter Medina, eller er attentatet retta mot Operaen i Bjørvika?
Etter drapet får frilansjournalist Tom Hartmann, som gir ut et eksklusivt opera-magasin. et tilbud av avdøde Medinas manager, den mektige Victor Kamarov. Hartmann skal få et stort pengebeløp hvis han vil vie et helt års utgivelser til den avdøde tenorstjernen. Som den delvis pengelense, sta og ambisiøse person han er, takker han ja til dette.
Hartmanns ekskone, Cathrine Price, er politi og får  ansvar for etterforskningen av drapet på Medina, noe som lett skaper gnisninger.
Hartmann aner snart at her er det mye snusk som ligger bak, og da enda en operasanger blir drept på scena, blir Hartmann ettersøkt som mistenkt. Nå skjer det mye - med vanvittige actionscener og stor spenning. Og hele tiden  avsløres gamle historier, der mange intrikate og suspekte personer dukker opp. Maktkamp, pengebegjær sjalusi, prestisje. Ja her er hele pakka! Og du verden så lett og godt skrevet. Jeg var helt fanga. Øystein Wiik synger bra, men jammen kan han skrive også! 

Aschehoug
2010
431 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Så flott at du likte boka :) Jeg og samboeren min begynte på denne boka som lydbok på en flytur i fjor. Dessverre kan jeg ikke si at handlingen rakk å fenge noen av oss. Siden du med flere mener at Øystein Wiik er god på krim, skal han få en ny sjanse med tiden. Riktig god torsdag videre til deg!

    SvarSlett
  2. For meg som er glad i både krim og opera, må er dette midt i blinken. Jeg leste Dødelig applaus i 2010 og ga den en 5`er, men har ikke lest noe mer av forfatteren, til tross for at han har gitt ut mange bøker etter det. Skjerpings!

    SvarSlett