onsdag 22. februar 2017

Bra filmopplevelse - Paterson

Paterson

Dessverre er det ikke så ofte jeg går på kino, da det bare er kino en gang i uka her jeg bor, og da er det for det meste filmer jeg ikke har behov for å se. Men en gang iblant er jeg i Trondheim, og da prøver jeg å få med meg et kinobesøk. Denne gangen ble det Paterson, som min datter anbefalte sterkt.

Fra filmweb: "Paterson er bussjåfør i byen Paterson, New Jersey - de deler navn. Hver dag følger han en enkel rutine: Paterson kjører bussruten sin, i lunsjpausen skriver han poesi i en notatbok, han stopper i en bar og drikker én øl, så går han hjem til sin kone Laura. 
Lauras verden derimot, er stadig skiftende og hun får daglig nye innfall og ideer. Stille observerer filmen dagliglivets triumfer og nederlag. Og dermed også hverdagens poesi i sine minste detaljer." 
Dette var en nydelig hverdagshistorie som grep meg. Den stillferdige poeten og bussjåføren Paterson har faste rutiner, hver dag. Han observerer livet rundt seg, mennskene som går inn og ut av bussen. Han plukker opp bruddstykker av samtaler, han elsker jobben sin. Hver ledige stund skriver han dikt. Laura ønsker at han skal ta kopi av diktene, og helst prøve å utgi dem. Men for Paterson er det nok å være i prosessen.
Virkelig en flmopplevelse som sitter i meg, flere dager etterpå.
Originaltittel:Paterson
Regi: Jim Jarmusch
Skuespillere: Adam Driver, Golshifteh Farahani, Chasten Harmon, Barry Shabaka Henley, William Jackson Harper , m.fl.
Nasjonalitet: USA

1 kommentar:

  1. Takk for supert filmtips, skal jammen meg se om ikke den går i Bergen også :)

    SvarSlett