tirsdag 21. februar 2017

Carolina Neurath: Fartsblind (roman)


Fra forlaget:"De trodde de var trygge. Hun kan felle dem.
Under en jakthelg i Skåne får Peder af Rooth beskjed om at den tradisjonsrike og renommerte stockholmsbanken han er direktør for, er i ferd med å gå under.

Det er en stund siden økonomijournalist Beatrice Farkas fikk tipset som nå kan felle banken.
I flere måneder har hun kjempet mot landets mektigste finansmenn. Og sin egen redaktør. Men hun hadde ikke sett for seg de enorme konsekvensene av avsløringen.

En natt blir hun vekket av en sms. En av kildene hennes har falt fra en balkong i hjemmet sitt. I pressen omtales dødsfallet som et selvmord, men Beatrice er overbevist om at dette ikke stemmer. Noen ville stoppe ham."


Dette må være en spennende bok, tenkte jeg. Men for meg ble den ingen page-turner, heller tvert imot. Jeg er sikkert alt for lite interessert i finansmiljøet og maktspillet der, for dette ble rett og slett kjedelig. Las 3/4 av boka, og ga opp. Det er ille hvis dette ligger nær opp til virkeligheten, for her er det mye snusk. Her satses det stort, men ingen tar ansvaret når det går galt. Har nettopp sett TV-serien Bedrag, som nettopp handlet om bankenes spill og maktarroganse, så sannhetsgestalten ligger vel der i en viss grad. En replikk som blir gjentatt er: "Historien viser at innflytelsesrike direktører pleier å klare seg. Det er det som skiller oss med makt fra dere uten makt."   

Noen vil sikkert like denne boka, for forfatteren skriver godt. Men for meg ble den på siden av hva som interesserer meg.Om forfatteren:
Carolina Neurath
 (f. 1985) er økonomijournalist i Svenska Dagbladet. Hun har mottatt Stora Journalistpriset og Guldspaden for sitt arbeid. Hun er forfatteren av de to omtalte reportasjebøkene De svenska riskkapitalisterna (medforfatter Jan Almgren) og Den stora bankhärvan

Vigmostad/Bjørke
2017
371 sider
Oversatt av Camilla Wimmer
Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar