mandag 20. februar 2017

Shari Lapena: Naboparet (krim)


Anne og Marco skal til naboen for spise middag og ha en hyggelig frikveld. De har bestilt barnevakt, men hun melder avbud i siste liten. De velger likevel å gå, men tar med baby-call, og planlegger å se til lille Cora på seks måneder hver halvtime.
Men da de kommer hjem, etter å ha drukket en del, finner de ytterdøra på gløtt, og barnesenga tom. Hva kan ha skjedd? Hvem har interesse av å kidnappe den lille jenta? Spekulasjonene kommer. Politiet, ved førstebetjent Rasbach, kobles på saka. Han begynner å grave i ekteparets nåtid og fortid, og det gjør Anne og Marco også. Kjenner de virkelig hverandre godt nok? Annes velholdne foreldre blir viktige medarbeider i oppklaringen av saka, og ikke minst naboene.

Her ligger mange hemmeligheter som etter hvert kommer for dagen. 
Et fantastisk plot, en thriller med utrolig driv. Jeg har lest på senga, og det ble en lang natt! 

Boka er skrevet i presens, noe som gjør den svært fengslende og intens. Vi følger tankene til førstebetjenten, Anne og Marco etter hvert som historien utvikler seg. Vi ser rom, personer, bekledning ut fra hver enkelts observasjoner. Her er mye psykologi og menneskekunnskap. Dette likte jeg ! 


tine har også lest boka og blogget om den.

Gyldendal
2017
333 sder
Oversatt av Inge ulrik Gundersen
Bokmål
Leseeksemplar

1 kommentar:

  1. Fantastisk med god og spennende bok.
    Jeg ser filmen i kveld "Pulp Fiction" / 1994 fra Quentin Tarantino.
    God kveld deg. Hilsen fra Viola

    SvarSlett