lørdag 20. mai 2017

Frode Eie Larsen: På overflaten flyter vannliljene (Krim)Dette er visstnok sjette boka med politietterforsker Eddi Stubb. Jeg har bare lest to av dem. Nå har Eddi fått en ny sak på bordet. Treneren til Larvik Håndballag har forsvunnet, ingen vet hvor han er. Men da de slipper ut hunden hans viser den vei opp mot et vann i skogen. Der blir han funnet, død.

Nesten samtidig blir en kvinne, som har vært borte lenge, funnet død. Hun er også druknet. Eddi Stubb og teamet hans, der Kari Danielsen  er en av de som jobber tettest sammen med han, har to vanskelige saker å etterforske. Kan begge sakene ha noe med hverandre å gjøre? Eddi strever med dårlig form, han er ikke frisk. Da enda en person, en ung og lovende håndballspiller, forsvinner og blir funnet drept, får Eddi og Kari det travelt. Samtidig som vi følger etterforskningen, opplever vi morderens opplevelser. Han er tydelig i psykisk ubalanse. Han går lange turer i skogen, og samtaler med trærne. Der får han bekreftelse på at å ta livet av disse personene er det eneste riktige. Og han har enda en person som må drepes. Hans historie handler om svik, løgn og savn.

Dette er en stille, alvorlig, litt melankolsk krim. En krim uten blod, gørr og grusomme scener. Karakterene vi møter er så overbevisende, at vi lever oss inn i de. Både de "gode" og de "onde". Journalisten Oscar Myhre, som sitter igjen med en liten datter etter at kona døde, må planlegge framtida, og må ta alvorlige valg. Kari Danielsen må gjøre det samme, da hun sitter med et viktig brev hun må svare på. Og hennes valg vil påvirke Eddi Stubb.
En svært velskrevet bok, jeg liker språket og den fine måten personene blir beskrevet på. Under de vakre vannliljene er dypet, og det er på en måte slik vi opplever karakterene i boka også. Under overflaten ligger det mye som påvirker utviklingen og bestemmer hvordan vi skal bli som menneske. Anbefales.  
Liv Forlag 
2017
338 sider
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Så hyggelig at du likte boken, Åslaug - tusen takk :)

    mvh
    Frode :)

    SvarSlett