tirsdag 15. august 2017

Nina George: Det litterære apotek (Roman)


Nina Georg er tysk romanforfatter og journalist. Denne boka er et oppkomme av litterære henvisninger og bokmiljø, og også en nydelig kjærlighetshistorie.
Jean Perdu er en bokhandler av det spesielle slaget. Han har en bokbåt fortøyd ved Seinen, kalt Det litterære apotek. Han hjelper sine kunder med mer enn vanlige lesetips, da han gir dem tips om de bøkene som vil passe til den sinnstilstand de er i akkurat nå. Han til og med nekter å selge dem bøker som han mener vil bli forstyrrende for deres likevekt. Sjøl er han en plaget sjel, da han aldri er kommet over kjærlighetssorgen etter den nydelige Manon. Dette var for over tyve år siden. Manon etterlot seg et brev, som han aldri åpnet. Men nå, 21 år senere, finner en av kundene hans, Catherine, brevet inne i en bok hun har kjøpt. Han leser brevet omsider, og oppdager at sannheten var en annen enn han har trodd i alle disse åra. Nå er tiden kommet for å endre på det ensomme og grå livet han har levd, han kaster loss med bokbåten sin og legger kursen mot Provence. En ung frustrert forfatter, Max, som oppnådde stor suksess med sin første roman, sliter med skrivesperre, og blir med han. Dessuten har de med seg kattene Kafka og Lindgren på denne reisen, som skal bli uforglemmelig.

Dette er en oppløftende, romantisk, klok og annerledes roman. Fylt av litterær glede, fantastisk natur, glød og dufter fra krydder og mat. En reise gjennom vakre Provence med båt er vel noe enhver kunne ønske seg. Denne reisen er fylt av vemod, gode samtaler mellom gode venner og ønsker om å gå videre i livet, etter lang tid med tap og sorg.
Forfatteren skriver godt, overbevisende og troverdig. Personene vi møter er hjertevarme, slik at jeg ble sittende igjen med en god og avslappet følelse når jeg var ferdig med boka. Anbefaler derfor denne sjarmerende romanen!
De siste sidene i boka inneholder oppskrifter på provencalske matretter og Jean Perdus litterære nødapotek fra Adams til von Arnim. "Hurtigvirkende sjel- og hjertemedikamenter mot lette til middels alvorlige og følelsesmessige katastrofer. Hvis ikke annet er forordnet, fordeles medisinen over flere dager (ca, 5 - 50 sider). Om mulig med varme føtter og /eller en katt på fanget".
Cappelen Damm
2017
332 sider
Oversatt av Bendicta Windt-Val
Gave fra min datter

1 kommentar:

  1. Denne leste jeg for en stund siden, og minnes det var en fin kosebok

    SvarSlett