mandag 27. november 2017

Bror Hagemann: Leo (Roman)Las forrige bok av Bror Hagemann, Syng meg vekk, og likte den godt, så jeg måtte lese denne også.

Men au da! Enda en sterk, gripende og så inderlig trist historie å lese. Det handler om den sytten år gamle  Leo, en annerledes gutt som bor alene i en leilighet som dirigenten i kirkekoret har skaffet ham. Leo er en liten fuglegutt, en forvirret og ensom gutt som løper rundt i gatene. Han er mye innom Yvonne, en enslig mor med datteren Janis. Leo passer den lille jenta for Yvonne, når hun er indisponert av ulike grunner. For Yvonne klarer heller ikke helt å ta vare på seg sjøl. Leo ser Yvonne, en vakker og frodig kvinne, han kjenner med hele kroppen at hun er spesiell De seksuelle følelsene han har for henne skjuler han, for hun er den eneste vennen han har. 

Leo jobber som altmuligmann for dirigenten i guttekoret. De øver i kirken. Men noe foregår bak lukkede dører, noe som er vondt og stygt. Noe Leo kjenner godt til, og vet at andre også opplever. Men Leo kan ikke fortelle hva han vet, ingen vil tro på det han forteller. Og Leo er lett å legge skylden for både det ene og det andre på. Ingen forsvarer Leo. Hvordan kan en slik gutt klare seg? Gjør han det?

Det er rett og slett nitrist! En liten, lettlest roman, som har mye å fortelle på få sider. Med et  språk som er lagt i munnen til Leo, som forteller sin historie. Enkelt, direkte, ekte.

beathe og .pervoluto og Anita også lest og skrevet om boka

Tiden forlag
2017
139 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

4 kommentarer:

 1. Ja,sant denne var bra? En meget sterk bok! Om du ikke har lest så vil jeg anbefale Anitas sterke omtale av denne også. Tusen takk for link!

  SvarSlett
 2. Ja, dette er er en veldig sterk bok. BBP-verdig. (takk Beathe)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har jo lest omtalen din. En av grunnene til at jeg ville lese boka! Har linket!

   Slett
  2. Oj , så bra. Takk for link.:)

   Slett