fredag 13. april 2018

Jean-Louis Adorsen: Høstmørke (Krim)En kjent og rik politiker blir drept på hyttetur, der han er sammen med en elskerinne. En journalist fra Søkelyset er tilfeldigvis i nærheten, og sikrer dermed avisen store opplagsrekorder. Samtidig møter vi en annen journalist i avisa, Thomas Vestmark. Han har hatt et oppdrag i Trøndelag, og er på vei sørover. På Dovre plukker han opp en haiker, en ung jente, Sara. Hun er taus om seg sjøl, men det kommer fram at hun skal lete etter  en mann hun har møtt tidligere. Thomas får godhet for jenta, og lar henne bo i leiligheten hans inntil videre. Snart skjer et nytt mord, denne gangen er det en av journalistene i avisa som er brutalt tatt av dage. Det blir uro på arbeidsplassen. 

Jeg ble fanget allerede fra de første sidene i boka, og hadde vansker med å legge den fra meg. Et godt driv fører leseren gjennom en intrikat verden, der flere drap blir begått. Alle de drepte er journalister i Søkelyset. Hva er fellesnevneren, og hva har disse med hyttedrapet på millionærpolitikeren å gjøre?

Det er mange fortellere, og jeg måtte konsentrere meg for å få med meg hvem som var fortelleren i hvert nytt kapittel. Men dette gikk helt greit etter hvert som jeg ble kjent med de ulike personene.
Forfatteren skriver godt, med god flyt. Jeg har tro på personene. Thomas, som er bokas helt, er en  mann i femtiåra som bor alene. Han framstår som en sympatisk kjernekar. Sara, som etter hvert får en større rolle i boka, er en sjarmerende tenåring, med styrke og pågangsmot. Hun er en kløpper med data, og vi blir kjent med en del av den digitale verden som for de fleste av oss er totalt fremmed.

Konkluderer med at dette var en krim etter min smak, og jeg anbefaler boka så absolutt. Håper at Jean-Louis Adorsen kommer med flere kriminalromaner, der vi kanskje kan møte Thomas og Sara igjen.

Adorsen.no
2017
393 sider
Bokmål
Leseeksemplar

5 kommentarer:

 1. Jean-Louis er en ny stemme blant norske krimforfattere. Og den trenges!

  SvarSlett
 2. Hei1
  Takk til både Åslaug og Sverre for meget positive kommentarer! Det er meningen å komme med en fortsettelse på «Høstmørke», men jeg skal først prøve å bli ferdig med en helt annen roman, «Engelen Gabriel», som jeg begynte på mens jeg ventet på forlagenes respons på «Høstmørke». Den var som kjent negativ, men jeg har fått så mange positive reaksjoner fra leserne etter at jeg selv ga ut boka, og overraskende nok på bruken av mange jeg-personer, at jeg nå er meget motivert for å lage en fortsettelse i samme stil, dog ventelig med litt færre jeg-personer. Har historien noenlunde klar allerede.
  Hilsen Jean-Louis

  SvarSlett
 3. Denne har jeg på vent. Alt tar sin tid, men jeg begynte så vidt på den før jul, men la den frem meg for det passet dårlig da. Godt at du likte den:)

  SvarSlett
 4. God helg med krim... vakker med god bok.
  Kos deg. Hilsen fra Viola

  SvarSlett