tirsdag 4. september 2018

Bendik Wold: Canada Dry (Roman)


Kulturredaktør i Klassekampen har skrevet en roman, full av fantasier og drømmer, litt virkelighet, men mest imponerende mye vås. Det beste med boka er forside/omslag, som er vakkert laget av Aslak Gurholt. 
Hodepersonen i romanen er kunstner, men har ikke skapt noe på fem år. Han og kjæresten Salka har prøvd i årevis å få barn, men har ikke lyktes der heller. Ei heller klarer han å ta lappen. Etter en ulykke, der han blir påkjørt av en bil, fantaserer han seg fram til hva som skal bli hans store kunstprosjekt: Det kan bare oppleves i drømme. 
Han begynner i en drømmegruppe, der guruen Stephan LaBerge er instruktør. Han skal lære å kontrollere drømmene sine. Resultatet skal bli en installasjon, noe nytt som ingen andre har gjort før. En slags frigjøring av drømmelivet. Og midt oppe i dette har han og Salka giftet seg i all hast, da de står på en adopsjonsliste. Men flere står på denne lista, blant anna Kamilla, en dame som er svært lik Salka, men hun har allerede to barn.
Nå blir det masse krøll med drømmer og fantasier om hver andre, og kunstprosjektet har fått en deadline.

Jeg har lest, lagt bort boka, lest igjen, men har ikke funnet ut av dette. Må bare innrømme at dette ikke er en bok for meg. Skal bli interessant å høre om andre finner ut av den.

Gyldendal
2018
184 sider
Bokmål
Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar