onsdag 26. september 2018

Katarina von Bredow: Ellinor (Roman, Ungdom)

Ellinor - 
      Katarina von Bredow
    
      Line Almhjell

Ellinor elsker å klatre. Hun og bestevennen Leo er ofte i Klatrehallen. Stefaren Ulf er også med, som instuktør. Bestevenninnen til Ellinor er Meja. Klassens dronning og hun bestemmer alt.
På Ellinors bursdag begynner en ny gutt i klassen. Han heter Victor og er en flott gutt som ser ut til å finne seg til rette med det samme. Ellinor oppdager at han ser på henne, og kjenner at noe skjer med henne. Men bestevenninnen Meja har også sett den nye gutten. Selvsikkert bestemmer hun seg for at han er hennes. Men da det virker som om at Victor foretrekker Ellinor, setter Meja igang en hets på mobil og instgram mot henne.  Den trygge vennen til Ellinor, Leo, trekker seg også tilbake, og Ellinor føler at hele situasjonen er vanskelig.Hvordan kan hun motstå dette?  Klarer hun å komme seg ut av denne håpløse situasjonen? Heldigvis har hun farens nye kone, Jenny å betro seg til.  
Dette er første delen av flere bøker om Ellinor, Victor og Leo. Katarina von Bredow er en anerkjent svensk forfatter som har fått priser for sine ungdomsbøker.
Jeg likte denne boka svært godt. Forfatteren skriver et enkelt og fint språk som er tilpasset ungdom i begynnelsen av tenårene. Historien er ekte og aktuell. Tenker at dette er en viktig bok som jeg vil anbefale både unge tenåringer og foreldre å lese. Jeg vil nok følge resten av historien for å se hvordan det går med disse ungdommene når bøkene kommer etter hvert.

Kagge forlag
2018
264 sider
Oversatt av Line Almhjell

Leseeksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar