torsdag 6. september 2018

Khaled Hosseini: En bønn fra havet (Dikt- brev til en sønn))

En bønn fra havet av Khaled Hosseini (Innbundet)

Jeg har lest tre gripende og flotte bøker av Hosseini: Drageløperen, Tusen strålende soler og Og fjellene ga gjenlyd.  Nå kommer han med denne lille, vakre, triste og gripende boka, En bønn fra havet. Den er egentlig skrevet som et fiktivt brev fra far til sønn, kvelden før de legger ut på en livsfarlig ferd med båt over Middelhavet. Bakgrunnen for boka er det hjerteskjærende bildet av den lille gutten som ligger på stranda, skylt opp etter en båtulykke på havet. En liten flyktning fra Syria, tre år gammel. Khaled Hosseini er utnevnt som goodwill-ambassadør for UNHCR. (FNs høykomisær for flyktninger), og i den anledning skrev han dette brevet som er gitt ut som bok, i samarbeid med kunstneren Dan Williams.

"Be om at Gud vil styre
farkosten trygt
når kysten glipper av syne
og vi er blitt et lite fnugg
i dønningene som gynger og krenger,
så lett oppslukt.

Fordi du,
du er en dyrebar last, Marwan,
den mest dyrebare som
noensinne har vært.

Jeg ber om at havet må vite dette.
Inshallah."

Her et par av de beskrivende akvarellene i boka:Så absolutt et godt bidrag i opplysningen om flyktningeskjebnene i verden, en liten bok som griper deg inn i margen.


2 kommentarer:

  1. Se der ja, vi har lest den begge to :) Flott innlegg, ser ut som boken har grepet deg litt kraftigere enn meg. Det er fint at han vil bruke navnet sitt til å tjene penger til en viktig sak.

    SvarSlett
  2. Grate article, We at Addhunters shifted this service to a level much higher than the broker concept. you can see more details like this article apartment for sale in qatar

    SvarSlett