lørdag 13. oktober 2018

Geir Tangen: Død manns tango ( Krim)

Død manns tango

Denne boka har jeg virkelig ventet på, etter å ha lest Tangens to første krim-bøker, Maestro og Hjerteknuser, som falt i smak hos meg. 

Vi er blitt kjent med journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politietterforsker Lotte Skeisvoll tidligere. Hun savner søsteren som er død, og hun sliter med  tvangstanker og tvangshandlinger. Viljar halter og bruker stav, etter at morderen i forrige bok skjøt kneet hans. Viljar samarbeider for tida med eksnarkomanen  og radioprateren Josse om en podkast, der de tar for seg gamle forsvinningssaker fra Haugalandet. såkalla cold casesaker.  Lotte er politikontakten i disse sakene. Men så dukker det opp en grusom drapssak, der personen som er drept på en morbid måte, må ha  hatt ulidelige smerter før hun døde, tydeligvis med morderen som tilskuer. Da det kort tid etterpå blir funnet flere drepte på om mulig enda mer grusomme og finurlige måter, står Viljar og Lotte overfor et mareritt uten like, Alt tyder på at noen er ute etter hevn. Og morderen kjenner ofrenes innerste frykt!
 Lotte er tidligere omgangsvenn med de døde, og føler at morderen er ute etter henne også.

Skrekk og gru for en spennende sak! Her mangler det ikke handling. En krypende, ekkel følelse ligger og lurer mens du leser. Hadde planlagt å tømme blomsterpotter denne flotte høstdagen, men klarte ikke å legge fra meg boka lenge om gangen, så det meste av utearbeidet er utsatt til i dag. 

Geir Tangen sier sjøl i etterordet at han har brukt nesten alle krimklisjeer som finnes i moderne nordisk krimhistorie. En lurvete journalist, men en som jeg liker godt, da han innerst inne er en varmhjerte mann, en kvinnelig etterforsker med psykiske problemer, men som likevel er sterk når det gjelder. Han har fått med en KRIPOS-sjef som ikke fungerer, politi som ikke gjør det de skal på riktig måte. Og her er det med villkjøring med bil, kidnapping, skyting og blodige mord.
Akkurat i passe blanding. Og da boka er godt skrevet med et lettlest, drivende språk, er det bare å anbefale! Tangen har klart å skrive en trilogi som virkelig sitter!

Gyldendal
2018
390 sider
Bokmål
Leseeksemplar

2 kommentarer:

  1. Tusen takk for en herlig omtale! Det er rimelig mørke saker dette ja 😂😂😂

    SvarSlett
  2. Veldig kjekt å lese omtalen din, måtte vente til jeg hadde lest ferdig boken.

    SvarSlett