søndag 30. desember 2018

Jojo Moyes: Jenta som ble igjen (Roman)

Jenta som ble igjen av Jojo Moyes (Innbundet)

Liv Halston har opplevd å finne den store kjærligheten, og har mistet ham. Hun sitter igjen med alle minnene, en økende mengde ubetalte regninger, et stort glasshus og gammelt portrett av franske Sophie, kalt Jenta som ble igjen. Så viser det seg at nettopp dette maleriet kan være stjålet, et krigsutbytte, og reglene er klare. Dette skal gå tilbake til de opprinnelige eierne. Liv må kjempe for å beholde det kjære minnet, og politimannen og etterforsker i slike saker, Paul Mc Cafferty, blir hennes motstander i denne kampen.

Den andre historien i denne spennende romanen er fra 1916, i en liten fransk by, okkupert av tyskerne. Her bor Sophie Levevre som driver hotellet Le Coq Rouge sammen med familien. De blir beordret av en tysk kommandant til å servere måltider til tyske offiserer, noe de ikke kan nekte å gjøre, trass i alle motstridende følelser. Landsbyen slarver og liker dårlig at Sophie og familien oppnår goder ved å "omgås" tyskerne. Den tyske kommandanten viser seg å være kunstinteressert, og faller for maleriet Jenta som ble igjen. Dette maleriet har Sophies mann malt, Han er ute i krigen, og hun vet ikke om han lever lenger. 

De to historiene, Livs og Sophies, forenes i historien om maleriet Jenta som ble igjen. Jojo Moyes leverer som vanlig en historie full av spenning, kjærlighet og sterke følelser. Krig, hat, svik og tap mikset med kjærlighet, romantikk og gode miljøbeskrivelser kan bare bli en god koseroman. Mange sider ble rakt lest, da dette er lett og god underholdning.

Bastion forlag
2018
532 sider
Oversatt av Svein Svarverud
Lest som eBokBib


2 kommentarer:

  1. Flott omtale, jeg fikk litt lyst å lese denne, selv om jeg hadde bestemt meg for å hoppe over den. Er hos svigers som har hatt ipadden vår lenge, og prøver å blåse liv i det gamle maskineriet. Synd Biblioteket ikke lar oss laste ned eBokBib på Kindle, men jeg kjøper ikke ny padde bare for det.

    SvarSlett
  2. Jeg har ennå Et helt halvt år stående ulest i bokhyllen, muligens fordi den virker som du sier lettlest. Men tenker kanskje den blir lest i løpet av det nye året :))

    SvarSlett