fredag 28. desember 2018

Karin Fossum: Formørkelsen (Krim)



En ny bok i serien om Konrad Sejer. Det handler om ekteparet Sylvi og Miele. De ankommer et hotell, sammen med den lille sønnen, Elias. Neste morgen faller den lille gutten ned fra balkongen i sjuende etasje og dør. Hva har skjedd? Står en av foreldrene bak, eller var det en ulykke? Moren, Sylvi, skylder på faren, Miele. Miele, som er serber, kan ikke forstå en slik beskylding.  Da Sejer blir koblet inn i saken, er det påstand mot påstand, og saken blir henlagt på grunn av manglende bevis. Men Sejer klarer ikke å slippe den tragiske skjebnen til lille Elias, og følger foreldrene med argusøyne i ettertid.

Vi har her et nytt psykologisk drama fra den flotte forfatteren Karun Fossum. Gravis blir vi kjent med to personer som har mye skjult. De har begge opplevelser i fortida som etter hvert kommer fram. Den store og tilsynelatende barske Miele, har mørke opplevelser i sin fortid, noe som har preget ham sterkt. Sylvi virker lys og lett utad, men når lagene skrelles vekk, kommer svakhetene fram. Begge er innerst inne nakne og sårbare.

 I denne romanen er Konrad Sejer stille i bakgrunne. Men nettopp ved sin stille observasjon av  to mennesker som sliter med sine spøkelser, klarer han å komme til bunns i den grusomme saka, og gi lille Elias en rettferdig oppklaring i forhold til det som skjedde på balkongen i sjuende etasje.

Et tøft psykologisk drama mellom to ektefeller, en spennede kriminalfortelling. Som vanlig fortalt på en nøktern måte, og som vanlig med gode karakteristikker av mennesker. Denne gangen er det serberen Miele som er mest troverdig, en mann du føler for i hans desperate kamp for å bli trodd.

Cappelen
2018
333 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

3 kommentarer:

  1. Flott omtale Åslaug, av en bok jeg likte godt :) Synes Karin Fossum har en helt egen måte å skrive krim på, ulik alle andre.

    SvarSlett
  2. Jeg likte også denne boka godt. :) Godt nytt år til deg!

    SvarSlett
  3. Det virker som du likte denne boken, Åslaug - skal lese den, jeg har den ligge4nde fremme - men dessverre er det ingen lydbok på den - da blir bøkene gjerne liggende litt lenge urørt hos meg.

    SvarSlett