søndag 16. desember 2018

Kathrine Nedrejord: Slepp meg (Ungdomsroman)



Nedrejord har tidligere skrevet "Hvem er jeg når du er borte" og "Forvandlinga", to bøker jeg likte veldig godt. Gledet meg derfor til denne ungdomsboka, og ble så absolutt ikke skuffet.

Anna bor i Tana og går siste året på ungdomsskolen. Hun har samisk mor, faren er fra Tyrkia. Hun er skoleflink, elsker bøker og er en oppegående jente. Amanda, som er den mest populære i klassen, har alltid vært bestevenninna. Men hun har vært domirende og har bestemt alt. Anna har bare diltet etter. Det har utviklet seg et svært usunt forhold mellom de to.

Nå har Anna møtt en ny gutt i bygda, Samuel, og opplever at hun har egne meninger og følelser. Dette takler ikke Amanda, som mister makta over venninna.  Det er ikke lett å bryte ut av et sånt fastlagt mønster, og det blir en vanskelig tid for Anna. Andre elever blir involvert i prosessen med å rive seg løs fra det usunne venninneforholdet, og mye skjer i tida framover. 

En velskrevet bok som handler om vennskap og tilhørighet, og om ulikheter og løsrivelse. En bok verdt Bokbloggerprisen i Åpen klasse.


Aschehoug
2018
206 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Herlig at den falt i smak, noterer din kommentar om Bokbloggpris. Holder på med Fem skuggar nå, en ungdomsbok det også. Ha en fin førjulstirsdag Åslaug!

    SvarSlett