onsdag 13. februar 2019

Kate Morton: Klokkemakerens datter (Roman)


    • Har hatt denne boka liggende lenge, da så manga andre har vært prioritret. Men nå passet den akkurat inn mellom politisk litteratur og diktlesing.

    • Elodie Winslow er arkivar i et ærverdig firma i London, og skal gifte seg om noen uker. Nå er det funnet uregistrert arkivmateriell, blant anna en slitt skulderveske som inneholder et foto av en ung, vakker kvinne, og Elodie har ansvar for å srkivere denne. Elodie syns det er noe kjent med en av skissene i blokka, en tegning av Birchwood Manor, en herregård i Oxfordshire. Hvem er kvinnen på bildet og hvorfor er huset kjent? Elodie blir nysgjerrig på saken, og bryllupsplanene kommer i anne rekke. 

    • Parallellt følger vi historien om den lidenskapelige og talentfulle maleren Edward Radcliffe, som i 1862 tilbringer en sommer i Birchwood Manor. Denne sommeren blir en kvinne skutt, og en annen kvinne forsvinner sporløst. Etter dette blir godset forlatt, og først mange år senere kommer Edwards søster Lucy til stedet.
 
      • Samtidig, gjennom hele historien, følger vi en stemmen til Birdie, klokkemakerens datter, som døde for lenge siden. Hun har vært tilstede på Birchwood Manor og går igjen som et vennligsinnet gjenferd. Hun gir oss ledetrådene gjennom romanen, der kjærlighet, tragedie og sorg er hovedtema, ispedd vakker kunst, tyverier og leting etter en verdifull smykkestein. 
      •  

      • Som vanlig en romantisk og dramatisk  historie som fenger, slik vi kjenner Kate Morton fra tidligere bøker. Lettlest, spennende og herlig underholdende.

      Vigmostad/Bjørke
      2018
      558 sider
      Oversatt av Elisabeth W. Middelthon
      Bokmål
      leseksemplar

2 kommentarer:

  1. Interessant å bli minnet på denne boken, en bok jeg la vekk og aldri tok frem igjen. Liker normalt Morton, men denne her fenget ikke.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig. Sliter med å finne tråden. Har lest 250 sider og fortsatt en rotete og lite fengende bok. Håper ikke Morton fortsetter med denne stilen.

      Slett