mandag 25. februar 2019

Kristin Harmel: Livet som var ment for deg (Roman)

 
Kate er musikkterapeut og bor i New York. For 12 år siden mistet hun mannen sin Patrick i en bilulykke. Patrick var alt for henne, sjelevenn og kjærste, og de levde et liv Kate elsket. . Hun har sørget lenge, men har endelig kommet så langt at hun kan leve videre sammen med den flotte og vellykkede Dan. De planlegger bryllup, og alle syns dette blir det perfekte ekteskap. Kate har nettopp fått vite at hun ikke kan få barn, noe hun gruer seg til å fortelle til Dan. Men han tar lett på det, og mener at livet deres ikke har plass for barn. 
 
Kate får nå noen svært livaktige drømmer, der hun lever sammen med Patrick og en datter, Hannah. Patrick er blitt eldre, han lever i nåtida. Alt er så livaktig at hun ønsker være i drømmen. Når hun våkner er det sammen med Dan, i deres leilighet. Men hun klarer ikke gi slipp på de fine stundene drømmene gir henne, blir fraværende og tankefull. Og drømmen gjentar seg, og hun lever på en måte i to parallelle verdener. Hva betyr dette? Er det et signal hun skal ta på alvor, eller holder hun på å bli gal?
 
I drømmen er datteren Hannah hørselhemmet, og i det virkelige livet begynner Kate på kurs i tegnspråk. Hun håper å kunne kommunisere med datteren når drømmene kommer tilbake. Kurslederen Andrew arbeider i fosterhjemstjensten, og Kate får en ekstrajobb som musikkterapeut for hørselshemmede barn. Kate går inn i arbeidet med stort engasjement, og kjenner at livet får et nytt perspektiv. Hun elsker å arbeide med de hørselshemma barna. 

En varm og gripende fortelling om om en kvinne som har opplevd stor kjærlighet, sorg og savn. Men som griper tak i livet sitt og ser at hun kan leve videre med minnene, men likevel ha et godt og givende liv.
 
Forfatteren gir oss et godt innblikk i arbeidet med hørselshemmede barn med cochleaimplantater, og arbeidet med ulike former for terapi. Blant anna om musikk som en del av behandlingen. Musikkterapi er etter hvert blitt en viktig del i arbeidet med døve og folk med nedsatt hørsel, også her i landet.
 
Cappelen Damm
2016
377 sider
Oversatt av Benedicta Windt-Val 
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar