tirsdag 26. mars 2019

Rosie Walsh: Uten et eneste ord (Roman)



Britiske Sarah på 37 år er nyseparert og bor i California. Hun flyttet til USA etter at søsteren Hanna forsvant for nitten år siden, noe hun aldri klarer å glemme. Så møter hun plutselig en mann, Eddie, som hun faller totalt for. De opplever sju fantastiske dager sammen, før han skal til Spania på ferie sammen med venner. Han lover å ringe når han drar, og gir henne en lykkeamulett han har spikket til sin søster, som er død.
Men Sarah hører ikke fra Eddie. Han ringer ikke og svarer ikke på meldinger hun sender. Hun prøver å være tolmodig, men etter et par dager begynner hun å lure på om noe alvorlig har skjedd med Eddie. Det er totalt uforståelig at han har brutt det korte men intense forholdet, og Sarah leter panisk etter ham. Hun oppsøker vennene hans og fotballlaget han spiller i, men hun finner ikke svar. 

Til slutt må hun reise tilbake til USA, der hun har en jobb å gjøre. Men så får historien en vending som snur opp ned på alt . En annen side av saken kommer for dagen, og leseren må rett og slett omstille seg totalt. Herlig vri fra forfatteren. 

Dette er en annerledes kjærlighetshistorie, der forfatteren går i dybden og gir leseren et godt innblikk i følelsene til de to hovedpersonene. Hendelser fra ungdommen har påvirket både Sarah og Eddie, og de er på langt nær ferdige med disse. Det er heller ikke Eddies mor, som har en viktig rolle i dramaet.

En spennende og uforutsigbar roman, som jeg gjerne anbefaler.

Gyldendal
2019
368 sider
Oversatt av Veronica Garten
Lånt på biblioteket


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar