søndag 14. april 2019

Araminta Hall: Vår egen grusomhet (Psykologisk thriller)

Vår egen grusomhet av Araminta Hall (Innbundet) 
 
Mike Hayes har vokst opp i fosterfamilie, etter en tøff oppvekst med lite omsorg, da moren var alkoholmisbruker. Han hadde det bra hos fosterfeoreldrene, og fikk seg en bra utdannelse som ga god inntekt etter hvert. Hans vakre kjæreste Verity, som kommer fra en velstående og aktet familie, betyr alt for Mike. De har innført et spill de kaller Suget, der målet er å bekrefte kjærligheten mellom dem. Mike er besatt av tanken på at de to skal elske hverandre resten av livet.

Så reiser Mike til USA for en to års jobb, og Verity blir igjen i London. Men da han kommer hjem igjen viser det seg at Verity har forlovet seg med Angus, og bryllupet står for døra. Mike, som tydeligvis mangler sosiale antenner og empati, og som har slitt med sinneutbrudd og raseri, klarer ikke å skjønne hva som skjer. Han roter sg mer og mer inn i vrangforestillinger, og tenker at Verity leker en form for Sugetspill fremdeles. En besettelse som får alvolrlige følger.

Jeg likte romanen, som er velskrevet og spennende. Men jeg kjente at den usympatiske Mike ble vel mye for meg. Men samtidig fikk jeg medfølelse med han også, men tanke på hvilke barndomserfaringer og mangler på kjærlighet de første leveåra hadde gjort med han. Ambivalente følelser for Mike ble det mye av her.

Forfatteren viser også hvordan kvinner og menn blir ulikt behandlet i samfunnet. Det er misforhold mellom hvordan kvinner skal oppføre seg for å bli akseptert og bli trodd på og hvordan menn med mange feilsteg likevel blir trodd på. 

En aktuell bok, en sterk thriller.

Anita i artemisiasverden har også lest og likt boka.
 
Cappelen Damm
2019
281 sider
Oversatt av Toril Hanssen
Lånt på biblioteket


2 kommentarer:

  1. Spent på hvordan du likte denne. Er enig med deg i det meste. Mike var en type også jeg fikk blandete følelser for, mest synes jeg synd på han.
    Takk for link..:)

    SvarSlett
  2. Psykologiske thrillere liker jeg, så denne noteres :)

    SvarSlett