søndag 26. mai 2019

Agnes Lovise Matre: Iskald (Krim)


Det er ikke lett å følge opp etter den kjempebra "Skinnet bedrar",som er en av mine krimfavoritter,  så jeg var virkelig spent på denne boka. 

Her møter vi lensmann Bengt Alvsaker igjen. Denne gangen stiller han opp i det iskalde og tøffe triathlonløpet Isklar Norseman Xtreme. Men dette racet ender med at en av deltakerene blir funnet død, og alt tyder på at han er drept. Hva har skjedd? Hvem er mannen? Alsakar og teamet hans ved Kvam lensmannskontor får en vanskelig sak, der mye grums dukker opp. Det viser seg at det vesle bygdesamfunnet har mange dystre hemmeligheter, der vi møter erkekonservative religiøse holdninger, eskortejenter og spillegalskap. Slike saker vil påvirke et lite miljø på mange måter, og etterforskningen møter ikke bare velvilje. 

Bengt Alvsaker er samboer med krimtekniker Lerke Ribenholt, som han også samarbeider med i krimsaker. Han har fremdeles ikke funnet seg tilrette i foholdet til sønnen Thomas, som ønsker å være hos faren etter krangling med sin mor. Jobben krever alltid sitt, og far/sønn- forholdet er ikke det beste. Jeg liker at vi får innblikk i disse "private" sidene ved lensmannen, det gir historien et løft. 

Agnes Matre har skrevet en krim med et flott plott, og hun skriver virkelig godt. Miljøet i boka er iskaldt, på flere måter. Men jeg må innrømme at jeg ikke ble like revet med denne gangen. Jeg liker at det er en krim uten de blodige og grusomme detaljene som ofte kjennetegner krimlitteraturen. Men jeg sakner likevel litt mer fart og spenning. Dette betyr ikke at jeg ikke likte boka, for jeg fulgte både Bengt,Torunn og Lars med stor glede gjennom jeg den vanskelige jakta for å løse mordgåten i Eidfjord. Uansett, en liten skuffelse etter "Skinnet bedrar", men jeg gleder meg til flere bøker fra forfatteren, og håper hun har planer om en oppfølger snart.

Gyldendal
2019
291 sider
Bokmål
Forhåndsbestilt bok 

3 kommentarer:

 1. Hun skriver drivende godt Agnes Matre, men jeg skulle ønske at den iskalde innledningen holdt lenger ut i boken. Som deg gleder jeg meg til neste bok fra henne :)

  SvarSlett
 2. Virker som vi har mye av den samme leseopplevelsen. Vi får håpe det blir mer tempo og drive i neste bok.:)

  SvarSlett
 3. BEST ONLINE LOVE SPELL CASTER Å FÅ DIN EX LOVER, HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND ELLER BOYFRIEND BACK. Legg til ham på WHATSAPP: 2349083639501
    -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Hei der, mitt navn er Darci Lyne, jeg leser en postkommentar på nettet av en Los Angeles-basert journalist, avslører hvordan han permanent varde svak oppretting og rask ejakulasjon 2 måneder etter at hans kone forlot ham og han sa også at doktor NOSA gjør sin ex- kone kommer tilbake etter 2 år av separasjon. Jeg kontaktet den samme Dr. NOSA på grunn av mine utfordringer i livet, jeg har disse kraftige intensjoner om at ting vil fungere for meg, jeg trodde på vitnesbyrd er det virkelige livet beviser. Jeg skjønte at det ville være fint å dele her som jeg vet det vil inspirere andre også. Jeg var så heldig å komme over BLACK MAGIC SPELLS Caster personlig kontakt
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Jeg er ikke sikker på at jeg kunne ha gjort det uten han. Jeg ville ha gitt opp og trodde at fordi mannen min var å se noen andre og han sa at vi var ferdige. Etter at Dr.NOSA lunset en Magic Love-spell, ringer mannen min på mobiltelefonen, og han kommer tilbake hjem. Takk så mye for å bringe hjem mannen min hjem etter 3 år med separasjon. Vi er for alltid gjeldsbetalt. I dag vitner jeg med glede og lykke til verden ... også, det kan du
  WhatsApp med ham-- 2349083639501
  * Love Spells Win-Back Ex lover
  * Suksess og forfremmelse magisk stavemåte
  * Lucky Charm - Business Star
  * avdelinger - Beskyttende Hook
  * forbannelseoppløsning
   * Skilsmisse problemløsning?
    * En løsning på sykdom og sykdommer i kroppen
  * vil ha en kjærlighet for en ny elsker?
  * åndelig rensing
  * fruktbarhet magi - frø av kvinner
  * Barnløs problemløsning?

  SvarSlett