lørdag 28. september 2019

Caterina Cattaneo: I morgen (Ungdomsroman)

I morgen av Caterina Cattaneo (Innbundet)

Denne ungdomsboka er bygd opp der synspunktet til to undommer, Andreas og Ingrid kommer fram. Hele boka veksler mellom deres tanker og handlinger. To stemmer - ett kjæresteforhold. 

Ingrid er forelsket i Andreas, som hun har vært sammen med i to år. Andreas fyller 18 år snart, og hun har kjøpt en dyr gave til ham, alt for dyr. Alle liker Andreas, han er en flott gutt som mange jenter misunner henne. Men i det siste har de kranglet litt. Men det er jo helt normalt, tenker Ingrid. Men samtidig er det godt å være sammen med andre venner, bare slappe av og more seg.

Andreas elsker Ingrid, men syns noe har skurret i det siste. Han må være på vakt. Han får bil fra foreldrene i 18-årsgave, og på prøveturen kjører han på et dyr. Alt skjærer seg for ham. Han gleder seg til å flytte hjemmefra.

Hvor godt kjenner de hverandre, etter to år som kjærester? De var bare knappe 16 da de ble sammen. Hva holder de sammen enda?

Forfatteren har skrevet en svært intens roman, der vi gradvis får innspill på at noe kan gå galt. Hva skjer i hodet på Andreas når han møter motgang? En svært gripende bok med et alvorlig tema. Og en slutt som kanskje ikke overrasker, men likevel er uventet.


Gyldendal
2019
224 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

1 kommentar:

  1. Intens høres ut som et stikkord jeg kan bite på. Har lest Jeg sluttet å telle dager av samme forfatter, en bok jeg likte veldig godt, så jeg vet at hun skriver godt.

    SvarSlett