lørdag 19. oktober 2019

Heidi Linde: Annehver uke (Barne- ungdomsroman)

Annenhver uke

Olivia er ti år. Hun bor annenhver uke hos mamma, Bjørn, mammas nye kjæreste og hans fire sønner, pluss hund, katt og gullfisker. Den andre uka bor hun sammen med far og Louse, han nye kone.
Hjemme hos mamma er det alltid full fart, og få regler. Ho pappa er det stille og fredelig, ryddig og alltid orden. Olivia trives med disse to ulike tilværelsene.
Men en dag kommer ei ny jente i klassa, Cornelia, og forstyrrer orden der. 24 elever passer alltid når det deles i grupper, med en ekstra blir det uorden.
Samtidig kan pappa fortelle at de venter barn - hun skal bli storesøster! Dette er ingen gledelig nyhet for Olivia, som er redd hun ikke blir pappas godjente lenger.

Dette er første bok i en ny serie fra forfatteren. Det handler om hvordan barn takler, eller ikke takler nye ting som skjer i livet deres. Olivia er skilsmissebarn, og vi følger hennes tanker og følelser når byttedagene kommer, i forhold til stebrødrene, og i forhold til tankene om å bli storesøster.  


Olivias familier er helt vanlige, og foreldrene ser barna sine. Så her er det ingen dysfunksjonalitet. Det er derfor en helt vanlig ti-årings problemer vi leser om. Og nettopp det gjør romanen så bra. Og når vi vet at det kommer flere bøker om Olivia, som belyser ulikhetene i familien og forholdet til den nye jenta, Cornelia, enda bedre, tror jeg dette blir en bra serie for barn mellom 10 og 14 år.

Gyldendal

2019
176 sider
Bokmål
Lest som eBokBib 

2 kommentarer:

  1. Dette høres ut som en fin serie, Vi trenger slike helt vanlige historier som barn og unge kan leve seg inn i og se at det er mange måter å leve og man har lov til å reagere forskjellig!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, nettopp. Det er viktig å ikke promlematisere for mye også.

      Slett