mandag 7. oktober 2019

Jørn Lier Horst. Illvilje (Krim)



En tøff krim der ondskap er tema. Onde mennesker som ønsker å påføre andre smerte og lidelse.

William Wisting jakter på en drapsmann som har drept en ung kvinne som er funnet, delvis partert. For fire år siden ble Tom Kerr fengslet for tilsvarende grusomheter mot unge kvinner, bestialske mord, der ofrene blir torturet og så parter. Han er dømt til 21 års forvaring. Alt tydet på at han hadde en medhjelper da drapene ble begått, og politiet mistenker at det er medhjelperen som kopierer Kerr. Kerr har sagt seg villig til å utpeke drapsstedet til en av jentene, som aldri ble funnet. Wistings datter er fotograf, og skal filme hele rekonstruksjonen. Men så går alt galt. Flere politifolk blir skadd, og den ondskapsfulle og brutale Kerr stikker av. Wisting, som har hatt ansvaret for rekonstruksjonen,  må gå i seg sjøl for å finne ut om han har gjort de riktige vurderingene.

Jeg ble totalt oppslukt av boka, men sleit meg gjennom de uhyggelige og groteske beskrivelsene av torturen jentene måtte lide før de døde. Jeg er ikke særlig tilhenger av slike detaljer, men en kan vel forsvare det for vise at mennesker rett og slett kan være totalt uten empati og mangle samvittighet, de er bare full av ondskap og jævelskap. Illvilje.

Wisting begynner å kjenne alderdommen, og han får tanker om framtida. Kanskje det blir Line som blir hovedpersonen i bøkene etter hvert? Uansett, en spennende krim som gir mange ettertanker om menneskets psykiske irrganger.

Capitana
2019
364 sider
Bokmål
Egen bokhylle

1 kommentar:

  1. God omtale Åslaug. Jeg er nettopp ferdig med denne og likte den. Kanskje litt mer «grusom» enn Horst pleier å være.

    SvarSlett