tirsdag 8. oktober 2019

Kristien Tofte: Udyr (Ungdomsroman, fantasi)

Udyr

Amund går på ungdomsskolen, men er lei og gidder ikke å følge opp i skolefaga lenger. Foreldrene er noe spesielle, og er ikke er ikke særlig tilhenger av skolen og det sønnen holder på med. Da læreren i samtale med Amund og foreldrene kommer med forslag om praksiplass på en avsides gård, Bru, blir alle overrumplet og protesterer ikke.  Amund tviler på at dette er noen god løsning, men møter opp.  Bonden er på vei bort da han kommer, og overlater stellet av dyrene til Amund. Heldigvis dukker skolens flotteste jente, Ida, opp på den slitne gården. Hun liker dyr, og det viser seg at hun liker Amund svært godt. De oppdager fort at dyrene på gården er svært spesielle, og svært gamle. 

Så dukker det opp en ivrig forsker, og en menighet med en pastor i spissen, som også er interessert i gården og dyrene. Amund og Ida får mye jobbing med å beskytte dyra mot inntrengerne.


På toppen av det hele pågår en diskusjon mellom Odin og Loke, to norrønne guder som fortsatt vandrer på jorda. De inngår et veddemål som berører Bru gård.


Boken er en pageturner i fantacy-sjanger, der norrønn mytolgi er styrende. Ikke akkurat min litteratur, men syns likevel det er svært spennende og flott at Tofte bruker  det norrøne i sine bøker. En spennende ungdomsbok for alderen 12 - 15 år.


Gyldendal

2019
347 sider
Bokmål
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar