onsdag 9. oktober 2019

Marie Aubert: Voksne mennesker (Roman)

bilde

Ida er 40 år, har en spennende jobb som arkitekt, noe hun trives med. Hun er singel, uten mann eller barn. Hun har hatt mange kortvarige og lite alvorlige kjærlighetsforhold, men nå begynner hun å tenke framover. Hun vil fryse ned egg, slik at hun den dagen hun finner en passende mann, kan være sikret barn.

Hun skal tilbringe noen dager på familiehytta, der de skal feire morens 65 årsdag. Dit kommer også morens samboer, søsteren og hennes mann. Søsteren, Marthe, har alltid hatt kjærester, sjøl om Ida alltid har ment at hun er den peneste av de to. Kristoffer, den kjekke mannen hennes, har en datter fra et tidligere forhold, og nå kommer søsteren med den gledestrålende opplysningen om at de venter barn sammen. Ida, som hadde planlagt å fortelle om sin store avgjørelse, blir taus og frustrert. Hyttehelgen blir ikke slik som planlagt.

Etter hvert kommer flere tilbakeblikk fra barndommen fram, og vi skjønner at det ligger mye grums i forholdet mellom søstrene. Ikke minst fordi at moren har stort sett alltid har gitt sin oppmerksomhet til Marthe. Når det nå på toppen av det hele legges planer for hytta bak hennes rygg, blir det for mye for Ida.

En bok som handler om oppvekst, ansvar/ansvarsløshet, søskensjalusi, barnløshet, ensomhet og familiekonflikter. Lettlest og grei, men jeg syns ikke den oppfylte forventningene. En kommer liksom ikke helt i dybden i forholdet mellom søstrene og moren. Likevel, en bok jeg gjerne anbefaler, da temaet er aktuelt.

Oktober
2019
317 sider
Bokmål
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Ser jeg var litt mer positiv til denne enn deg, Åslaug - var litt skeptisk i starten, men skjønte etter hvert det lå mye viktig bak handlingen.

    SvarSlett