lørdag 30. november 2019

Natalie Cox: Ikke bare til jul (Roman)

Ikke bare til jul

Det er snart jul, Charlie er alene, da kjæresten plutselig forlot henne. Moren har reist til Australia med sin siste ektemann. Hun lager en liste over alt som er galt med julen, der Black Friday, dumme julegensere, dårlig gløgg og fulle folk topper.  Men hun lager også en liste over hva hun liker. Den siste blir kort. På toppen av det hele blir hun skadet, da gasskomfyren til naboen eksploderer og hele leiligheten blir totalskadet. Nå må hun være borte fra jobben, der den sure sjefen helt sikkert vil reagere. Hun drar til kusinen Jez, som driver et hundepensjonat i Devon. Bare for noen dager, mens leiligheten blir reparert.

Men det viser seg at kusinen har planlagt å reise til Grønland i jula, og Charlie må ta ansvaret for hundene. Flere hunder enn forventet kommer, og også to alpakkaer! Ikke bare enkelt for en typisk byjente som Charlie. Men hun tar oppgaven alvorlig, og da en av hundene som skal ha valper etter jul, viser tegn på at noe skjer snart, tar hun kontakt med den lokale dyrlegen. De viser seg at han er en flott mann, men er til dels både spydig og avvisende. Hun blir godt tatt imot av andre, og blir invitert på julefrokost hos en dame som viser seg å være dyrlegens mor. Etter hvert blir det nok å gjøre med alle hundene, og livet på landet blir noe helt annet enn hun hadde forventet. Og dyrlegens humørsvinginger og hemmeligheter er ikke større enn at Charlie kan leve med dem!

En koselig juleroman med romantikk og spenning. Akkurat slik en jeg hadde planlagt å lese i adventstida.

Aschehoug
2019
314 sider
Ovarsatt av Eva Ulven
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Det er deilig når bøkene treffer med lesestemningen, tror jeg har denne stående, skal tas frem når jeg må tvinge ned tempoet litt før jul :)

    SvarSlett
  2. Hehe, kanskje jeg skal ta fatt på denne snart.. Høres herlig ut.

    SvarSlett