lørdag 22. februar 2020

Pedro Carmona Alvarez: Bergen ungdomsteater. Lest i Boksirkelen vår


Dette er en frittstående oppfølger til "Og været skiftet og det ble sommer og så videre" som vi las i Boksirkelen i januar. Vi likte den boka godt, og diskusjonen rundt tema og innhold var stor. Vi fikk derfor lyst til å lese mer om hva som skjedde med Marita.

Faren til Marita reiste tilbake til USA, og moren flyttet til Bergen, sammen med datteren Marrita. Hun har ny kjæreste, nye venner, og Marita må finne ut av eget liv.

Så leser vi om Johannes, som er advokatsønn og svært interessert i teater. En veltalende gutt med mange ord. Men også svært sjølopptatt. Marita blir sammen med Johannes, og blir med i Bergen ungdomsteater, som er Johannes`store interesse. Men hun er også sammen med Andreas, som er tvillingbroren som levde, den andre døde i fødselen. Han er "født i hælene på sin bror", Han blir ikke sett av foreldrene, går mye alene. Sammen med Marita kan han snakke om broren, og Marita forteller om de to søstrene hennes, som døde i USA, lenge før hun ble født.

Marita drar senere til USA for å møte faren og hans nye kone. Hun kommer dit samtidig som den alternative musikken, først på nitti-tallet. Hun er i nytt miljø, begynner å filme, og opplever California på godt og ondt. 

Dette er en sterk oppvekstroman, om ungdom som vokser opp under ulike forhold, med ulike forutsetninger. Det handler om vennskap og kjærlighet, og om å finne sin egen identitet. 

Jeg liker godt måten Carmona Alvarez bruker språket, og hvordan han bygger opp romanen. Anbefales!

Kolon 
2016
359 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Så gøy at dere har lest denne, og fulgt opp forrige bok om Marita. Jeg likte begge disse bøkene veldig godt også :) God lørdag Åslaug!

    SvarSlett