fredag 14. februar 2020

Samleomtale av 4 bøker lest på Gran Canaria i januar

Jeg har hatt tre fantastiske bra uker på Gran Canaria, sammen med min mann, og selvfølgelig ble det litt lesing der også. Men blogging er totalt fraværende aktivitet i varmen, så jeg har valgt å samle opp til en samleomtale. Her er de fire bøkene jeg las i januar, som ikke er omtalt tidligere.

Linda Olsson: Langsomt lukker jeg døren
Vigmostad/Bjørke, leseeksemplar. Utgitt 2020. 242 sider 

Helga ser tilbake på en kjærlighetshistorie som endte tragisk, og vet ikke om hun tør satse på et nytt liv. Tør hun tro på ny kjærlighet?  En  velskrevet roman i kjent stil fra forfatteren.

Kristine T.G. Hardeberg: De uskyldige
Liv forlag, 2019. 410 sider. Lest som eBokBib.

Sandra reiser fra ei lita bygd på Vestlandet til Firenze, der hun leter etter faren sin, som hun aldri har møtt. Historien går tilbake til 1400-tallet, der vi hører om hvordan babyer som ikke kan bli hos mødrene, av ulike grunner, blir lagt inn i en luke i et kloster. Videre til 1800-tallet og så til nåtid. En spennende og gripende vandring i historie i vakre Firenze, med sine trange gater og prangende byggverk. Som elsker av Italia, var dette en flott ferieroman. Leser gjerne mer av denne forfatteren, som skriver godt og fengslende.Merethe Lindstrøm: Barnejegeren
Aschehoug, 2005. 

Ida er barnespsykolog, og kommer i kontakt med barn som ikke klarer seg så godt i livet. Da hun oppdager at hennes egen datter er rusmisbruker, kommer tankene om alle barnas skjebner, og får problener med å samle seg om arbeidet sitt. Hun mestrer ikke situasjonen lenger. En pessimistisk roman om et vanskelig tema.


Alyson Richman: Skyenes hemmelighet
2020, Cappelen Damm.
Ukraina og Tsjernobyl. Det unge paret Katja og Sasja er midt oppe i katastrofen. Senere flykter de til USA, der sønnen Jurij blir født, med hjertefeil. Han er så svak at han må ha hjemmeundervisninsg, og den ambisiøse og kreative lærerern Maggie blir hans privatlærer. Vi følger henne i jobben med Jurij og med klassen han har tilhørighet til. En sterk bok om om en lærer som elsker elevene sine.
Det vil komme en ny samleomtale av bøkene jeg las mens jeg ferierte fram til 12. februar.

3 kommentarer:

 1. Sånn kan det går når du driver slaraffenliv i syden i tre uker :) Velkommen hjem! Jeg har lest og likt de to øverste, mens de to andre har jeg ikke hørt om en gang. Merete Lindstrøm har jeg lest noe av, men ikke denne her. Riktig god helg Åslaug!

  SvarSlett
 2. Godt å bare lese i Syden.:)
  De uskyldige har jeg lest og likt, ikke de andre.
  God helg Åslaug:)

  SvarSlett
 3. Takk for tipset om boka til Linda Olsson! Eg liker henne og hadde ikkje fått med meg denne boka.

  SvarSlett