tirsdag 18. februar 2020

Trude Teige: Aldri tilgi (Kajsa Coren-krim)

Aldri tilgi

Fra forlaget:Før den nye justisministeren skal gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding.Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra? Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #Metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården

Utenriksministere Roar Brekk er en kynisk, glatt og utad sjarmerende type. Noen svin på skogen har han, men mener nå at han trygt kan ta på seg den nye jobben og bygge karriere. Han blir rystet over meldingen fra en person som har noe å hevne, han klarer ikke å se noen sammenheng. 
Nyhetsredaktør Svein Hauge er en "kvinnfolkkar" som ikke lar en sjanse gå fra seg når det gjelder unge jenter. Han er skikkelig brautende, dominerende og usympatisk. Han mottar også en melding fra Hevneren.
Da en person forsvinner, blir Kajsa og samboeren, politietterforsker Karsten,  kastet ut i  spennende og krevende saker. Kajsa har slitt med fatigue etter en periode med kreft, men kjenner at kreftene begynner å komme tilbake. 
Trude Teige har skrevet en krim som omhandler Me-too, og om gamle synder, der mobbing og vold mellom barn er dominerende. Det handler om hevn, hat og tortur. Her er mange antydninger til den virkelige verden i forhold til Me-too. Romanen har mye spenning hele veien. Korte kapitler gjør den lettlest, og jeg rakk å lese den på flyturen hjem fra Gran Canaria. Teige skriver alltid direkte, rett på sak, som den effektive journalisten hun er. Og personene er troverdige, både de som er drittsekker, ofre og etterforskere.  Jeg liker bøkene hennes.

Aschehoug
2019
331 sider
Lest som eBokBib

1 kommentar: