søndag 22. mars 2020

Anne Mette Hancock: Pitbull (Krim)

Pitbull

Dette er tredje boka av Hancock der vi møter politietterforsker Erik Schäfer og journalist Heloise Kaldan. De to første er Likblomsten og Mecedessnittet. Forøvrig to bøker jeg falt totalt for.

 På oppfordring af Schäfers kone, Connie, har Heloise begynt en våketjeneste, der frivillige sitter hos mennesker som nærmer seg døden, og ikke har nær familie. Heloise sitter hos Jan Fischof, som har dødelig kreft. Han sliter med minner fra fortida, der han tydeligvis kan kobles til et drap på en mann som ble kalt Pitbull. Han sliter med  dårlig samvittighet, og er redd for døden.  Heloise bestemmer seg for å dra til Jans hjemtrakter, Rinkenæs, for å hjelpe Jan med å få fred i sjela før han dør.

Hun opplever at det ikke er så enkelt å få folk til å snakke om fortida, og blir direkte møtt med motvilje. Det viser seg at det ligger mange uoppklarte saker i det lille samfunnet, der et mistenkelig dødsfall er registrert som en drukningsulykke, og flere unge jenter forsvant i slutten av nittitallet. Hvem var mannen som ble kalt Pitbull, hvilken forbndelse var det mellom ham og Jan?  


Heloise og kontakter Schäfer, og det blir et dramatisk kappløp med tiden for å finne ut hva som skjedde, før Jan Frischof dør. Det viser seg at saken har mange blodige og brutale hemmeligheter som mange ikke vil ha fram i dagen. 


Anne Mette Hancock skriver som vanlig en psykologisk roman, der hovedpersonene blir testet på hva som er rett og galt. En sitter igjen med blandede følelser og mange spørsmål om etikk og moral. Som i de andre bøkene hennes mangler det ikke blodige og grusomme  detaljer, men her finner vi også hverdagslige relasjoner og vakker kjærlighet Og en spekulativ oppbygging mot en slutt som en ikke kunne ane ville komme. 

Vigmostad Bjørke
2020
397 sider
Oversatt av Marianne Fjellingsdal
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Det ser sannelig ut til at jeg har gått glipp av Hancock, takk for tips, sjekker ut om hun finnes på eBokBib med en gang :)

    SvarSlett