onsdag 18. mars 2020

Myriam H. Bjerkli: Djevelens yngel (Krim)

Djevelens yngel

Dette ble en skikkelig thrillerdag, for jeg klarte ikke å legge fra meg boka før siste side var lest. Egentlig helt fint, i disse Corona-tider, da vi likevel må holde oss innendørs.

Det starter med at Eivind på ni år blir borte, etter at en ung kvinne var innom i morens  galleri og lovet å kjøre han til kiosken for å kjøpe is. Men den unge damen, som snart viser seg å være Eivinds søster, som forsvant for mange år siden, har fått for seg at hun skal redde ham fra moren, og stikker av i en liten rød bil. Hun kjører fort, og kolliderer med et eller annet og kjører ufor veien, der bilen havner i et tre ved elva. 
Samme dag forsvinner en17 år gammel gutt, Tobias,  som har vært ute og syklet.

Politiførstebetjent Håkon Haakonsen settes på saka. Politiet leter etter bilen, med helikopter og stort mannskap. Hva kan ligge bak bortføringen av Eivind? Etter hvert som dagen går, blir en sykkel funnet, og nå fokuseres det på hva som kan ha skjedd med Tobias. Mistanken om at han frivllig var reist hjemmefra blir nå til en forsvinningssak.

Som sagt, en spenningsroman med dystert innhold, der forfatteren gir oss innsyn i ondskapen og råskapen i mennesket. Og dette er fortalt på en intens og direkte brutal måte, slik at en blir helt bergtatt. 

Denne boka er den tredje i en trilogi. De to første er Lille Linerle og Stella Polaris. Bøkene kan leses uavhengig av hverandre, men denne siste oppsummerer egentlig de to andre veldig godt, så jeg anbefaler å lese alle tre. Bøkene til Myriam Bjerkli er kvalitetskrim som jeg har hatt stor glede av å lese, så nå håper jeg på mer fra hennes side, snart!

Capitana forlag
202
399 sider
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Takk for at du minnet meg på denne her. Har lest de to første og skal selvfølgelig lese Djevelens yngel også. Gikk sporenstreks inn på eBokBib, men i min utgave er den ikke tilgjengelig.

    SvarSlett
  2. Jeg syntes ikke denne var så god som Lille Linerle og Stella Polaris. Jeg mener ikke at boken var dårlig, men den bar litt preg av å være en oppsummering. Der alle trådene måtte knyttes.
    Jeg synes Bjerkli skriver virkelig godt om mishandling og overgrep, og der boken berører disse tingene er den bedre enn resten :-)
    Det var min mening. :-) Men det var jo en god bok!

    SvarSlett