onsdag 11. mars 2020

Lucinda Riley: Solsøsteren (Serien De syv søstre)

Solsøsteren av Lucinda Riley (Innbundet)

Fra forlaget: Electra D’Aplièse er kvinnen som har "alt" - skjønnhet, rikdom og en lekker leilighet i New York - og hun er en av verdens toppmodeller. Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av dødsfallet til hennes far, Pa Salt, milliardæren som adopterte sine døtre fra ulike deler av verden. 

Dette er bok nr 6 i serien om De syv søstre. Lucinda Riley har en enorm kapasitet til å skrive innholdsrike bøker, og denne er ikke noe unntak. 
Denne gangen møter vi Electra, som lever et luksusliv med stor inntak av alkohol og diverse narkotika. Hun er mørkhudet og er etterspurt som modell. Etter at hun mistet faren, har hun hatt lite kontakt med søstrene, og hun kjenner seg ensom og alene. Men så får hun brev fra en kvinne som viser seg å være hennes biologske bestemor. Hun kan fortelle om bakgrunnen hennes, via en historie som begynner i 1939. En ung kvinne, Cecily Hunter-Morgan drar fra New York til Kenya. Hun bor hos sin gudmor, og møter snart en kjekk ungkar og storfebonde, Bill, som har tilknytning til Masaiene. En spesiell og dramatisk hendelse fører til at livet hennes endrer seg dramatisk.
Historien om Cecily blir parallellen til Electras historie gjennom boka, 

Begge historiene er både spennende og dramatiske, som i de andre bøkene om søstrene. Og også her finner vi mye research om miljøet til hovedpersonen, denne gangen interessante detaljer fra et overklasseliv, der bankkortet redder de fleste vanskeligheter. Og særlig flotte beskrivelser fra Afrika, natur og miljø, hovedsakelig blant masaiene.  Vi opplever imidlertid også skyggesiden, der rusmisbruk er et viktig tema. Andre tema som er belyst er raseskillepolitikken, både i Afrika og i USA. 

Jeg las boka forholdsvis raskt, da den er lettlest. Men mistet litt av interessen et par ganger, da jeg syns den blir for lang. For mange detaljer gjør den langtekkelig. Det betyr ikke at jeg kjedet meg, da jeg er blitt en mester til å skumlese der interessen daler.  Alt  i alt en herlig beskrivelse av den yngste søsteren i flokken, som alle ble adoptert som små. Gleder meg til neste bok om den siste søsteren, som ingen vet noe om. Og er det nå så sikkert at Pa er borte for alltid?


tineheartart, og lillasjel er noen av de som har lest boka og blogget om den.

Cappelen Damm
2020
790 sider 
Oversatt av Benedicta Windt-Val
Lånt på biblioteket


1 kommentar:

  1. Takk for lenke Åslaug, som du vet likte jeg boken men den er definitivt noen hundre sider for lang :)

    SvarSlett