torsdag 30. april 2020

Ingrid Hedstrøm: Bivirkninger (Dansk krim)

Bivirkning av Ingrid Hedström (Innbundet)

Astrid Sammils er diplomat, tilknyttet ambassaden i Bucuresti, En uheldig jobbhendelse gjør at hun tar fri en tid, og vender tilbake til barndomshjemmet i Dalarna, Hun rydder i papirer og etterlatenskaper etter sin onkel, Lars, som bodde der, og finner en lue hun syns å kjenne igjen fra barneårene. For tretti år siden forsvant nemlig en 13 år gammel gutt, Mikael Granberg, fra hjemmet sitt da han skulle ut og hente ved. Saken ble ikke oppklart. Nå står Astrid med luen til Mikael i hånden. Hvorfor ligger den i onkelens skap, hva kan dette ha men forsvinningen å gjøre? Hun nekter å tro at onkelen hadde noe med den å gjøre, og bestemmer seg for å finne ut hva som kunne ha skjedd.

Handlingen veksler mellom nåtid og Astrids arbeid i Romania, og fortid. En gammel herregård fra 1890-tallet ble omgjort til privat åndsvakehjem, og fra trettitallet fikk det navnet Ramsnoret, der mange barn ble plassert, og brukt som forskningskaniner i medisinforsøk. Astrids onkel Lars var en av disse barna. Dystre sannheter kommer for dagen, og det viser seg at de fremdeles er aktuelle.

Dette er første bok i en ny krimserie, og vi kommer nok til å møte Astris Sammils igjen. Her er storpolitikk mikset med hverdager på landsbygda, og mange fargerike personer blir vi presentert for. Skulle gjerne lest denne i bokform, ikke som e-bok, da jeg hadde behov for å bla tilbake innimellom, for her var mange detaljer.  Men velskrevet krim som fanger leseren!

Goliat forlag

2016
462 sider
Oversatt av Ragnhild Aasland Sekne
Lest som eBokBib

2 kommentarer:

  1. Denne har jeg ikke hørt om, men er klar for mer krim i mai enn jeg leste i april, så jeg noterer meg denne bak øret. Ha en deilig mai Åslaug!

    SvarSlett
  2. Takk ,Tine. Ja, håper mai blir en bra måned for alle. Har nesten ikke vært sosial i april, men satser på en liten tur på hytta i mai. Savner barnebarna!

    SvarSlett