mandag 27. april 2020

Karen M.Mc Manus: En av oss lyver (Ungdomsroman, krim)

En av oss lyver av Karen M. McManus (Innbundet)

Handlingen er lagt til Bayview High School, der en gruppe elever må sitte igjen etter skoletid da de har mobiltelefoner i veska, noe som ikke er tillatt, og noe som de fem ikke vedkjenner seg. En av dem, Simon, er en einstøing, men alle vet hvem han er, da han har laget en sladreapp, der han slipper ut ubehagelige saker om alle på skolen. Plutselig faller han om, får store pusteproblemer og dør. Alle vet at han har nøtteallergi, men nå kan ingen finne en allergipenn, noe som alltid skal være i klasserommet.  De andre som er tilstede under hendelsen er Bronwyn, som er den målbevisste eleven, Addy, klassens skjønnhet, Nate, med en vanskelig hjemmesituasjon og baseballstjernen Cooper. Etterforskningen finner at dette ikke var noe uhell, og da det kommer fram at Simon var i ferd med å slippe noen tøffe avsløringer om de andre i klassen, faller mistanken mot gruppen. 

Vi følger de fire elevene gjennom de neste dagene, der vi blir kjent med miljøet på skolen, på godt og ondte, hjemmemiljøet til ungdommene, og forholdet mellom dem. det noe anstrengt mellom dem, da alle ønsker å finne den skyldige. Men det kommer også fram at Simon slett ikke var mors beste barn, og mange kunne ha sterke motiver for å uskadeliggjøre ham. 


En spennede ungdomskrim, som jeg gjerne anbefaler videre.

Cappelen

2017
379 sider
Oversatt av Agnete Øye
Lest som eBokBIb

2 kommentarer:

  1. Flott omtale Åslaug, som fikk meg til å fundere på om jeg har lest krim i ungdomssjangeren. Har lest massevis av romaner og dystopier, men kanskje ikke krim.

    SvarSlett
  2. Det er så flott ... med en fin bok. Takk for anbefalingen.
    Hilsener til deg.
    Jeg har ny strikkebok. Historien til fiskegensere på Kanaløyene i England. Ha en god tid. Viola

    SvarSlett