tirsdag 12. mai 2020

Michael Katz Krefeld: Sekten (Krim)

Sekten

 Thomas Ravnsholdt, kalt Ravn, er tidligere politi, men da hans kone Eva ble drept for ti år siden, sluttet han, og har nå vært privatetterforsker. Nå er han blitt hyret inn av den rike forretningsmannen Ferdinand Mesmer. Han skal finne Mesmers sønn Jakob. I utgangspunktet enkel sak, tenker Ravn. 
Jakob Mesmer grunnla for ti år siden sekten Guds utvalgte, en sekt som holder til i Getsemane, et øde sted der ingen har adgang. En annen privat etterforsker har prøvd å fnne Jakob tidligere, men han ga opp under mystiske omstendigheter. Nå ønsker Ravn å komme i kontakt med han, men oppdager at han er forsvunnet.  Etter hvert klarer Ravn å  finne sektens tilholdssted, noe som viser seg å være mer et helvete enn paradis. Gamle hemmeligheter dukker opp, og innsynet i Jakobs sekt Guds utvalgte er skremmende.

En utrolig spennende krim, der Ravn vikler seg inn i grusomme saker som bare stor kløkt får reddet han ut fra. Ravn er en bitter mann etter at han mistet Eva, og har et sterkt behov for å finne ut hvem som drepte henne, noe som aldri kom fram.  Ravn vet at bakmannen, den beryktede og brutale Kaminsky, har svaret. Han sitter på lukket celle i fengselet, og er ikke tilgjengelig for avhør. Ravn bor på båten sin, Bianca, sammen med den engelske bulldogen Møffe. Naboen på ketsjen ved siden av, journalisten Eduardo, er hans nærmeste, og innimellom går de til Havodderen, en ølpub. Et miljø som er godt framstilt, og som løser litt opp i det ellers så brutale helvetet vi opplever i denne thrilleren.
Dette er tredje boka om privatetterforskeren Ravn.


Vigmostad Bjørke
2017
381 sider
Oversatt avTore Sand
Lest som eBokBIb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar