lørdag 23. mai 2020

Ninni Schulman: Bare deg (Thriller)

Bare deg

Har lest krim av Ninni Schulman nå, fra Hagforsserien, som jeg liker godt. Men Bare deg er en uavhengg thriller, som jeg var spent på. 

Pål jobber som vakt på Stockholms t-bane. Etter noen tunge år er han igjen klar for å møte kjærligheten. Iris er frilansdesigner og singel. Men hun er lei ensomheten og har lenge lett etter den perfekte mannen, en mann som virkelig elsker henne og ikke forlater henne selv om hun kan være vanskelig. Til slutt finner de hverandre, helt tilfeldig.

Det begynner så bra. Pål vet alltid hva Iris vil ha, han kjenner henne ut og inn. De er sammen hele tiden, og det blir lite tid til venner. Det blir også lite tid til jobb, sjøl om Iris elsker det hun jobber med. 

Vi møter Pål og Iris i hver sine kapitler gjennom hele boka. Pål ligger på sykehus med amputert bein, og vi skjønner at noe dramatisk har hendt. Og hvor er Iris? Vi aner at Påls ulykke må henge sammen med hennes fravær.  Mange overraskelser kommer fram, og her avdekkes familiehemmeligheter hos begge to. Gjennom tilbakeblikkene på hva som har skjedd, øker spenningen i boka. Det som startet som en fantastisk vakker kjærlighetshistorie utvikler seg til å bli en klaustrofobisk og skummel page-turner. 


Dette er en annerledes bok fra Schulman. En velskrevet thriller med stikkord som ensomhet, kjærlighet, avhengighet og besettelse. Leseren aner raskt at noe er galt, og ser for seg hva som kan skje, men likevel øker spenningen og holder en i ånde til siste side. 


Cappelen Damm

2020

330 sider

Oversatt av Kari Engen
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar