fredag 22. mai 2020

Ninni Schulman: Vår egen lille hemmelighet (Krim)

Vår egen lille hemmelighet av Ninni Schulman (Innbundet)

Jeg har lest de tre første  bøkene om journalist Magdalena Hansson,  Jenta med snø i håret, Gutten som sluttet å gråte og Svar hvis du hører meg, så det var fint å få med seg denne også. 

En kveld i april kommer ikke Anna-Karin Ehn hjem fra jobben på sosialkontoret, og ektemannen melder henne savnet. Han frykter det verste, da hun har mottatt flere trusler i det siste. Bilen hennes blir funnet, med blodrester på setene. 

Politiet kobles inn, og kriminalinspektør Petra Wilander med sitt team setter igang etterforskning. Magdalena er misfornøyd med at hun får færre oppdrag i avisen, men denne saken interesserer henne og hun håper hun får skrevet noe som sjefen godtar. Hun oppdager snart at den perfekte fasaden til Anna Karin Ehn har skraper i lakken. 

Vi følger letingen etter Anna-Karin, der stadig økende spenning gjør boka til en one-night-opplevelse. Klarte ikke å legge den fra meg, så det ble langt på natt. Personene er interessante og ekte, både de som er "snille" og de som er "slemme". Her er mange tunge skjebner, og ikke alle har det så lett i hverdagen. Petra sliter med kraftig hodepine og svimmelhet, men trasser og går på jobb. Politietterforsker Christer er nyforlovet, men har store problemer med sjalusien til forloveden. Magdalene 

 Teksten er lett og ukomplisert med naturlige dialoger, men jeg strevde litt med de raske overgangene fra en situasjon til den neste i begynnelsen. Men en venner seg til det, så det  ble snart helt greit. Liker Ninni Schulmans krimbøker, og anbefaler gjerne!


Cappelen Damm

2016

394 sider
Oversatt av Kari Engen
Lest som eBokBib

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar