torsdag 25. juni 2020

Kjersti Anfinnsen: De siste kjærtegn (Roman)

Kjersti Anfinnsen har vunnet Havmannsprisen for denne boka. Ei bok om hvordan det er å bli gammel, ensom og skrøpelig. Birgitte bor alene i en leilighet i Paris. Mye av tida bruker hun til å minnes et langt, innholdsrikt liv.  Hun har hatt en god karriere som hjertekirurg, der hun var omgitt av menn i et medisinsk hierarki. Hun har ikke prioritert familie, så nå har hun bare søsteren i Norge, som hun bare har Skype-kontakt med.  Hun vil at Birgitte skal flytte til Oslo. Men Birgitte ønsker ikke å flytte på seg, hun har ennå håp om å finne en kjærlig og klok mann som kan gi henne varme i alderdommen. Hun har et fint forhold til Colin, som driver en restaurant. Men han dør, og det blir slutt på restaurantlivet.

Boka har korte kapitler der vi følger Birgittes observasjoner og hennes daglige liv. Et innsnevret liv på grunn av hennes svake helse, men likevel et innholdsrikt liv på grunn av hennes rike fantasi og klare observasjoner av menneskene rundt seg.  Etter et langt liv med "riktig" og perfekt oppførsel, kan hun nå være både fandenivoldsk og utagerende. 
 
Jeg likte denne lille boka svært godt. Full av små humoristiske innslag, men også med en vemodig undertone. 

Kolon forlag
2019
144 sider
Lånt på biblioteket

4 kommentarer:

  1. Denne boka har jeg, fikk den fra forlaget sammen med noen andre bøker helt plutselig. Hmm, det skal rykke opp på lista mi!

    SvarSlett
  2. Denne har jeg også lest, likte den veldig godt :)

    SvarSlett
  3. Denne boken hørtes fin ut. Noen ganger kan det å lese om overgangen til en ny livsfase forberede oss på hvordan det vil bli. Og det høres ut som denne boken kanskje er en slik type bok.

    SvarSlett
  4. Oi, skjønner denne blir neste bok ut! Eventuelt kaster jeg meg over den med en gang siden det går så inderlig sakte med Ann-Magritt ;-)

    SvarSlett