mandag 20. juli 2020

Margaret Skjelbred: Hadde jeg vinger (Noveller)


Dette er en novellesamling som består av korte innblikk i et menneskes liv. Mange av dem handler om barn, i klasserommet eller hjemme sammen med familiemedlemmer som har betydd noe på ulikt vis. Det handler om å miste noen, eller å sitte ved et dødsleie. Det handler om gutten som diskuterer med seg sjøl om det er mor, med sine alkoholproblemer, eller mormor som betyr mest. (Sterk historie!)
Om den vesle jenta som beundrer håndarbeidslæreren sin. Og det handler om gutten i klassen som aldri sier noe, aldri viser følelser, før han en dag gråter, en gråt full av lyd, men likevel aldeles lydløs. (Den sitter igjen, og vil nok gjøre det lenge).

Her er sorg, kjærlighet, sakn og lidelse. Godt betraktet og godt skrevet. En liten novellesamling som  sitter der den skal; godt inne i hodet til leseren.
 
Forfatteren fyller 70 år dette året, og kanskje det er minner fra årtider som har gått som ligger i noen av novellene? For nettopp det å sette seg inn i andre menneskers situasjon kjennetegner Skjelbred. En hjertevarm samling små noveller som absolutt er verdt å stoppe opp ved!



Tiden forlag
2020
159 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Denne har jeg også lest, hun skriver så vart og vakkert Margraret Skjelbred, alltid en nytelse å vende tilbake til :)

    SvarSlett