mandag 3. august 2020

Anders de la Motte: UltiMatum (Thriller)

Førstebetjent Julia Gabrielsen får et ille tilredt lik på bordet, et partert lik.  Det ser ut til å være umulig å identfisere personen. Hun har sett mange døde mennesker i sitt unge liv, mens kollegaen, Amante, nylig tilsatt, har store vansker med å klare det grusomme synet inne på rettsmedisinsk.Hvem er den døde? 

Politimannen David Sarac er på lukket avdeling etter noen voldsomme oppgjør, der han så vidt har overlevd. Han samler piller for å kunne kvitte seg med alle demoner som rir ham. Men en liten hvit konvolutt, med et mystisk innhold, får David til å sette døden på vent: "Hva sier du til å bytte? Din hemmelighet mot min? En sjanse til å skape rettferdighet."

Den neste vi møter er  Atif Kassab, en kriminell som har planer om å komme seg fri for å  redde seg og familien sin ut av landet. Natalie Aden er en sterk kvinne som skal hjelpe dem med flukten. 

Justisministeren Jesper Stenberg, en mann med noe svak karakter, drives framover til en karriere som statsminister av sin kone og svigerfar, en nådeløs forretningsmann med makt .

Her er mange karakterer, og et intrikat spill avsløres på mange plan. Her er overklassen korrupt og usmakelig, makteliten glitrer formelig med sine velorganiserte posisjoneringer innenfor forretningsliv og politikk. Små og store banditter lurer, og bare Julia  Gabrielsson står støtt og trofast i kampen om å løse sakene. Hun er sympatisk og redelig, i motsetning til de fleste andre i boka. 

Forfatteren skriver svært spennende, og her er det lite utenomsnakk. Rett på sak. Herlig finurlig og underholdende. Jeg har lest flere bøker av De la Motte, skrevet etter denne, og syns han er et flott tilskudd til de mange gode svenske krimforfatterne. 


Aschehoug
453 sider i paperbackutgave
Oversatt av Bodil Engen
Kjøpt

2 kommentarer:

  1. Spennende, jeg har lest noe av ham, men ikke denne, takk for tips Åslaug!

    SvarSlett
    Svar
    1. Les begge disse er veldig bra. Anbefales sterkt

      Slett